ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЧОВЕШКОТО БИОПОЛЕ 

Изследване на Енергийното биополе на човек с Био-Уел камера. Пълен анализ на енергийното здравословно състояние по меридиани, чакри, всички органи, системи и жлези на човешкото тяло и предоставяне на доклад в електронен вид.

Био Уел камера помага да оценим енергийното състояние на човека и да получим информация за състоянието на различните органи, системите и части в тялото.  Камерата заснема светлинното излъчване на човека от 10-те пръста на ръцете и в зависимост от силата на това излъчване се извършва анализ, дали жизнената енергия на човека е в недостиг или в излишък.

Според традиционната китайска медицина  заболяванията при човек се получават от хроничен недостиг на енергия или от драстичен излишък на енергия в определени части на организма.

Био Уел камера  може именно това да установи – какъв е статуса и разпространение на вашата жизнена енергия в организма по всички 12 енергийни меридиана. В какво състояние на психоемоционална стабилност се намираме, дали сме стрес и върху кои органи се отразява? Ще разберем успяваме ли да запазваме спокойствие, как и къде се отразява безпокойството ни в седемте енергийни центъра (чакрите) в нашето тяло. Понякога нашето енергийна „дреха“е разкъсана и с пробиви на определени места – Био Уел камера установява къде се случва това, кой орган или жлеза страда?

Условия за правилното протичане на изследването:

Процесът на изследване на светлинното излъчване е напълно безопасен и подходящ както за възрастни, така и за деца, с изключение на долуспоменатите случаи в по-тъмен цвят.

* Да НЯМАТЕ имплантиран пейсмейкър (сърдечен стимулатор)
Да НЕ СТЕ преминали през инфаркт на миокарда 
* Дами,  моля да вземете предвид, че при изследване  -/+ 2 дена от началото на месечния ви цикъл , резултатите могат да бъдат значително изкривени.
* Приемът на храна за последно да е 1.1/2ч преди самото изследване.
* Да не сте почиствали ръцете си с миещи препарати (сапун, влажни кърпички), точно преди самото изследване.
* Дълъг маникюр или нокти ще попречат на правилното изследване, моля, ако желаете може да се съобразите това.

Студио Пет Пръста работи с предварително записване на час на тел. 0888 979539  Варна  ул. Преслав №49 ет.2

Цветните есенции на Д-р Бах

Болестта, по същина, е резултат на конфликта между Душа и Ум и никога не може да бъде изкоренена, освен чрез духовно и умствено равновесие. Цветните есенции не лекуват, чрез въздействие директно върху болестта, а защото окъпват нашия организъм с позитивни вибрации на Висшето Аз, пред което болестта се разтопява като сняг на слънце.“ Д-р Едуард Бах

Д-р Едуард Бах работил дълги години като хирург, специалист по вътрешни болести в Кралската хомеопатична болница в Лондон. Една от специалностите му е хомеопатия и тя го кара да обръща особено внимание на „умствената картина на болестта”, т.е. че всеки човек е уникален и се нуждае от уникален лечителски подход. За него най-важната цел на лечението е именно всеки да може да осъзнае тази своя уникалност.

Към 30–те години на ХХ век д-р Бах преоткрива и извлича силата на 38 вида диворастящи растения, като в подходящо съчетание помежду им се постига лечение на настроението и темперамента. Така неговите екстракти от цветя, храсти и дървета стават толкова популярни в света, колкото и хомеопатията. Създава и универсалната комбинация Rescue Remedy, която е спасителното лекарство при първа помощ.

По света в момента се използват стотици други цветни есенции от различни видове растения. Есенциите хармонизират вътрешният емоционален дисбаланс, който е причина за болестта,

Чрез тях човекът получава нови сили, като отключва целия си енергиен потенциал, постига мир и равновесие, пълна хармония със себе си. Есенциите  от трепетлика и скална вода, например, борят стреса, а цветът от червен кестен отказва от цигари, алкохол и лакомия.

Днес капките на д-р Бах се използват дори и от лекарите в Бърза помощ в Англия. Известни са като „Спасителното лекарство”, което се капва върху устните на припаднали хора, на пациенти в шок, претърпели катастрофи или силна уплаха.

За разлика от фитотерапията, д-р Бах изследва не цялото растение, а само неговия цвят, и той се събира само в момента на цъфтежа, защото тогава енергията на цветчетата от дървета, храсти и цветя е най-мощна. Тя се усилва многократно от енергията на слънцето. Затова цветовете се събират само когато то грее ярко. Веднага след откъсването им те се накисват за 3 часа в изворна вода и така стоят отново на слънце. Подготовката на екстрактите и извлеците от билки, цветя, храсти, дървета става високо в планината, в екологично чиста среда. Най-много са есенциите от бор, дъб, бук, кестен. И това не е случайно. В своята работа д-р Бах използва опита на келтите.

Първоначално д-р Бах разработва цветни есенции за 12 типа хора, колкото са и зодиите, след това ги разширява до 38. Днес се правят и комбинации между тях, защото обикновено човек натрупва повече негативи и се нуждае от няколко лека наведнъж,

Най-общо лекарствата са разделени в 7 групи и са насочени към основните човешки емоции. Най-голяма е групата на страховете, за тях има 5 отделни есенции. Например за ясните страхове, като от змии, от тъмнина, от куче, от обир… Други есенции са насочени към неясните страхове, като този да не се случи нещо неприятно на близките ни. С част от екстрактите можем да се преборим със самотата, с прекалената чувствителност, с апатията, отчаянието, липсата на интерес към настоящето. По време на разговор с Баховият терапевт, пациентът назовава проблема си, описва какво е преживял, какво обича да яде, как спи. Всичко е от значение за цялостната адекватна оценка на състоянието.

Гарантираният успех на лечението с цветните екстракти, в голяма степен зависи от личното отношение на пациента, дали иска да се промени и дали търси връзка между проблема си и своя вътрешен свят. Все пак най-оздравяващо този метод действа, когато сме щастливи, защото тогава органите ни работят в синхрон, като виртуозно изпълнение на музикална пиеса.

Затова здравето е състояние на спокойствие и удовлетвореност.

В бъдеще лечението с цветните есенции на д-р Бах със сигурност ще придобият още по-голяма известност, тъй като представляват един много ценен дар от Майката-природа.

Студио 5 Пръста изготвя индивидуални комбинации от Цветните есенции на д-р Бах в зависимост от актуалното емоционално състояние за чието подобрение ще се работи.

За контакт: +359 888 979539 – Николай Колев

ЧИГУН – Древното изкуство за поддържане на здраве

Чигун е възникнал много преди китайската писменост  и медицина, а оказва огромно влияние върху всички сфери на живота в Китай. Той представлява система за трениране на физическото тяло,  психическо уравновесяване и път към по-голяма вътрешна сила за адаптация към промените в околната среда. Начинът на Чигун се състои в цялостния подход и мислене, който следва в своята основа и осъществява чрез своите действия.

Всъщност Чигун произхожда от самата Природа, нейните обитатели, животните дават тласък в развитието му съвсем несъзнателно чрез своите спонтанни и естествени движения. Древните хора са се оказали по-находчиви, като са наблюдавали тези движения и след това са ги имитирали с цел подобряване и укрепване на своето здраве.

Основната задача на Чигун е била и още е създаването му представлява начин за стимулиране на кръвообращението, лимфодвижението, да изтласква влагата от стави, мускули, сухожилия и всички тъкани в организма. Да прогонва студа и регулира прекомерната топлина в тялото.

Невидима като въздуха, енергията поддържа всичко живо на този свят в състояние на живот и развитие. Чигун работи с тази енергия като я организира по правилен начин в организма на човека и преразпределя нейното местоположение в тялото. Целта на тази задача е освен раздвижване на енергията, също така и подобряване на кръвообращението в цялото тяло. Защото от китайската медицина е известно: където се движи енергията там се намира кръвта, а знаем, че кръвта разнася и разпределя хранителните вещества в организма на човека. Чигун работи за балансиране на 5 -те плътни и 5 –те кухи органа, хармонизира ендокринната система и повишава физическата издръжливост. Тази практика има за цел и изработването на красиви движения, защото те добавят още енергийна стойност.  Движението е живот, застоят ражда болестите.

Едно от предимствата на Чигун е, че може лесно да бъде практикуван от млади и стари, слаби и силни и е еднакво полезен за всички. Чигун е изкуство, което удовлетворява духа, забавя процеса на стареене и удължава живота. Дава възможност на практикуващия да култивира и контролира собствената си енергия иначе казано това е „ енергийна работа или умение“. Чигун работи в няколко насоки : здраве, дълголетие, бойна сила, спокойствие и духовно просветление. Петте първични космически сили действат според изградените взаимоотношения, а те се основават на относителните си характеристики. Всяка от тези сили бива създадена от някоя от останалите и съответно бива победена от друга сила. 

Съзидателния и подпомагащ цикъл е: Дървото гори и така създава Огъня, от Огъня се образува пепел, която създава Земята, после Земята образува Метала, щом нагреем Метала той се разтапя и оттам се създава Водата, а Водата подхранва растенията и така се създава Дървото. Това е на създаване и подхранване.

Цикълът който е завладяващ, контролиращ или разрушаващ е :  Дървото изтощава от хранителни вещества Земята и това разрушаващо действие, Земята замърсява и ограничава Водата и я „завладява“, Водата пък изгася Огъня и така го „подчинява“, Огъня побеждава  Метала като го разтопява, Метала разрушава Дървото като го реже.

Връзката на 5 – те елемента с човека чрез 5 – те двойки органи (плътен и кух орган в двойка) е най-семплия и всъщност най-дълбокия отговор на случващото се в нашето тяло.

Въздействието на Чигун на физическо ниво стимулира мозъчните функции и така пробужда нашите неподозирани способности и заложби.

В прилагането на Дао е необходимо човек да се приучи в баланс и равновесие жизнеността и физическото здраве заедно с духовната осъзнатост и добродетел.

Това е начинът по който Дао действа.

Студио Пет Пръста организира малки групи за практикуване на Чигун +359888 979539