Свръхнапрежение в Джанка

„За тези, които се страхуват да не загубят здравия си разум, и да извършат ужасни неща, които не искат да направят. Замислят ли се, все още имат желание да го направят“    Едуард Бах

                                                                                                                                                                              

В тази есенция е заложен потенциал да внесе душевно спокойствие, самообладание и вътрешен контрол. За да се постигнеш тази цел е необходимо да предприемеш няколко стъпки в посока на овладяване на свръхнапрежението в състояние Джанка.

Реакцията тип Джанка може да е обусловена чрез преживяване в детството ти на нещо след което си разбрал, че не е желателно да показваш чувства навън. Оттогава си се научил да ги потискаш и затова не ги показваш пред околните.

Ако отрицателното състояние Джанка е по-интензивно, човек външно сякаш изглежда много спокоен, даже прекалено спокоен с широко отворени очи и рядко мигащ. Човек в това положение може да се определи като цъкаща бомба.

Вътрешно си казваш „стоя върху буре с барут, страхувам се че всеки момент ще гръмна“. Минават ти страховити мисли да не нараниш някой близък в изблик от това страхотно натрупано напрежение.

Екстремното отрицателно Джанка състояние те кара да се страхуваш, че може да те доведе до лудост и да се побъркаш. Да загубиш самоконтрол и здрав разум и тогава да направиш нещо за което да съжаляваш цял живот.

Нервите ти са опънати до краен предел и усещаш освободени унищожителни сили, които не можеш да контролираш. Подобни крайни състояния се отключват щом попаднеш например в ситуация на въоръжени действия или си пряк участник в такива.

В това отрицателното състояние си загубил връзка с вътрешната си същност, а свръхнапрежението в Джанка е взело връх. Духовното ти развитие активира мощни сили както положителни, светли и конструктивни, така и деструктивни отрицателни и тъмни сили.

Когато се довериш на вътрешния си водач, той ще те преведе през хаоса и тъмните сфери за да достигнеш светлината и своята истинска същност. Там ще откриеш и наличието на огромен ресурс от духовни и енергийни сили.

Джанка е важна есенция още в началния прием на Цветята на Бах, целта на която е да въздействаш на страха да тръгнеш и да се отвориш за по-голямо развитие. Импулсът на есенцията ще те подтикне да действаш когато е необходимо.

Тя ще ти помогне и даде кураж да разпознаваш своите чувства, да им дадеш име и да съответно да говориш за тях. Така възстановяваш собствения си контрол върху тях и можеш да ги управляваш по-успешно и качествено.

Друга положителна особеност на Джанка ти дава възможност да разредиш дълго натрупваното напрежение и да се отвориш разговор. Така ще избегнеш отрицателната фаза в която буквално физически да нападнеш своят партньор.

Есенцията Джанка регулира например и товарът на ежедневния работен стрес и щом е необходимо да изкажем и дълго натрупано негодувание. Един много добър начин за вентилиране на лошото настроение преди да изригне като вулкан.

Особено подходяща е Джанка за хора, които се заиграват с мисълта за самоубийство или са били на лечение в психиатрична клиника поради заплашителни психози, преследвани от натрапчиви образи.

По този повод е много подходяща и за хора със зависимости и за рехабилитация на наркомани. Играе полезна роля в овладяването на необмислени действия и темпераментни емоционални избухвания.

Положителния потенциал на Джанка възвръща смелостта, самообладанието и усещаш силата да ги владееш. Това ще ти помогне да поемеш контрола над чувствата, емоциите и настроенията си като ги изразиш по подходящ начин.

Ще позволиш на живота да тече плавно и спокойно като оставиш течението да те води и осъществяваш съвсем фин контрол. И това ще се случи благодарение на това, че имаш вече достъп до по-голям ресурс от вътрешна духовна сила.

1 коментар за “Свръхнапрежение в Джанка

  1. Pingback: Драмата в Сладък кестен – Студио Пет Пръста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *