Шок с Витлеемска звезда

„За тези, които се оказват в голяма беда, защото съдбата им поднася голямо нещастие – шок от сериозна новина, страх след злополука, загуба на близък човек и др. Този лек носи утеха на тези, които за известно време отказват да бъдат утешени.“  Едуард Бах

                                                                                                                                                                                            

Витлеемска звезда е първата есенция която се включва при всички последици от шок без значение дали е на физическо, умствено и емоционално ниво. Независимо дали травмата стои още от датата на раждане или оня ден се е случила.

Това цвете елиминира всички възможни последствия в резултат на неблагоприятните травмиращи случки и активира самолечебният процес в организма на човека. Най-важната есенция и в спешната комбинация RESCUE.

Добре да се знае, че шоковите състояния на който повлиява Витлеемска звезда се различават от медицинското разбиране за шок. Тук говорим за всеки прекомерно силен и изненадващ енергиен и силно негативен емоционален импулс, който претоварва енергийната ти система.

Щом системата не може да се справи с този мощен импулс (понякога човек и не го регистрира) той предизвиква парализа или вледеняващ страх и напрежение. В такива случаи имаш нужда от рестарт за да се върнеш в нормалния ритъм на живота.

Такива са душевните травми, които трудно се преодоляват и изживяват от повечето хора на света. При някои хора реакцията е мигновенна, когато чуят някаква неприятна вест, не могат да я приемат, даже си загубват временно слуха. Докато при други се повтаря всеки път щом нещо им припомни за изживения шок. Например панически бягат ако някой отвори бутилка шампанско.

В първия случай реакцията е моментална защото се случва в сегашно време. Докато при вторият случай имаме травматична случка от миналото свързана с бутилката шампанско.  Общото в двата случая е приложението на есенция Витлеемска звезда и нейното успокояващо и балансиращо въздействие.

Често хората, които имат нужда от Витлеемска звезда говорят с тих глас, вървят изтормозено бавно и са някак унили и чувствителни. Те спират да изразяват емоции, сигурно защото шокът ги е сразил и сякаш са изгубили сили да реагират на живота.

Отказват да се срещнат със собствените си чувства, като по този начин натрупват много непреработени преживявания. Тяхната психика се задръства и създава едно емоционално бунище, което пък става тресавище за човешката същност.

В положителен план Витлеемска звезда те прави способен да вникнеш дълбоко в нещата и да започнеш да усещаш фините нюанси в чувствата на другите. На следващия етап от развитието си, ти ще можеш да утешаваш другите.

С течение на времето старите шокови спомени ще избледняват и ще загубят силата си. Така ще се отвори възможност да реагират на внезапни обрати и неочаквано стресови случки с едно по-голямо спокойствие.

Есенция Витлеемска звезда витализира човешката енергийна система, особено добре повлиява на нервната система изчиствайки я от психическото замърсяване. Увеличава нейната издръжливост на нормалните ежедневни натоварвания.

Дава много добър ефект в продължителен прием при психотравматични състояния, където други терапии не могат да достигнат. Премахва нервни блокажи в областта на гърлото и подпомага „смилането“ на проблеми „засядащи в гърлото “.

„Дишам свободно“ е един изразите който характеризират положителното въздействие на Цветята на Бах в лицето на Витлеемска звезда. Все по-малко неща започват да те гнетят отвътре, приемаш, че светът понякога е неочакван и това не трябва да те плаши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *