Себеразвитие

Създаване на Студио Пет Пръста

... интервю за създаването с Николай Колев 

 Раждане на Студио Пет Пръста 

Практикувам оздравителна китайска гимнастика „Цигун“ над 20 години, а той работи за създаването на баланс в човека. Цигун е практика с жизнената сила „ци“, която е основният фактор за човешкото здраве на трите нива – тяло, енергия и съзнание. Оттогава възникна и интереса ми към китайската медицина, която приема всичко в нас за взаимосвързано. Идеята за създаване на Студио Пет Пръста по това време тлееше в моето съзнание съвсем неоформена и в бледи очертания. Знаех, че един ден тя ще се осъществи и продължих да се запознавам с китайския поглед към здравето.  Китайската медицина е енергийна медицина, според която болестите и функционални нарушения в човека се дължат на недостиг, на излишък или на застой на енергията в човека. Една зараждаща се болест се проявява първо на енергийно ниво и след това, ако не вземем мерки, се превръща във физическа болест.

 Да видим своята биоенергия

Това беше въпросът, който ме подтикна да направя проучване съществува ли такъв уред? За Кирлиановия ефект, който заснема човешкото енергийно поле, много от нас знаят. Но уникалната Био Уел камера, създадена от световноизвестния учен д-р Коротков надмина моите очаквания! Тогава се оборудвах с Био Уел камера и преминах курс на обучение при д-р Коротков и усвоих работата с нея, за което пригежавам сертификат. Ето така се роди студио Пет Пръста, където в уютна и приятна обстановка извършвам изследванията на човешкото биополе.

   Енергийно фото ?!

(Усмихва се.) Всъщност процесът действително представлява заснемане на енергийното излъчване на човека, посредством пръстите на ръцете по метода на газоразрядната визуализация. Нашият енергиен отпечатък дава ценна информация за количеството енергия (измерена в джаули) във всеки от 12-те енергийни меридиана в тялото ни и извършва енергиен анализ за състоянието на всеки орган и система.

 Резултатите от енергийно фото – здрави ли сме или не

Да, информацията се обработва от специализиран софтуер и ни показва нагледно в графичен вид в коя част на тялото имаме недостиг или завишен приток на енергия. Тези компоненти може да ни показват индикации за развитие на  неблагоприятни процеси, все още на енергийно ниво.

 Уникалната Био Уел  камерата на д-р Коротков

Камерата използва кирлиановия ефект, но уникалното в нея е че тя извършва холистично (цялостно) изследване на здравния и енергийния статус на човека по органи, системи, енергийни меридиани и чакри, посредством специализиран софтуер, базиран върху основите на Традиционната китайска и източна медицина за движението на „ци“ (жизнената ни енергия) в нашето тяло.

Нещо интересно от практиката си

Ще Ви разкажа за най-интересното и неочаквано за мен приложение на Био Уел камерата. Моите приятели от АНДАРИ ме поканиха на артфотосесия на избрани от тях участници в 27-мия международен балетен конкурс Варна 2016 г. Балерините и балетистите бяха облечени в български народни носии. Моята задача беше да замеря участниците преди и след събитието. Резултатите бяха вълнуващо изненадващи (и тайно очаквани)  – Българските шевици енергизират! На изследваните модели се повиши нивото на енергия в тялото, подобри се балансът на органите и се понижи нивото на стреса, какъвто имаше в доста завишени нива преди това.

 Повече за Николай

Завършил съм „Мениджмънт в Рекреацията, SPA и Wellness“ в Икономически университет Варна.
Преминах базисен курс на обучение по позитивна психотерапия и надграждащо  обучение по „Фамилно консултиране и терапия“, и „Детско-юношеска проблематика“ към Дружеството по позитивна психотерапия в България по метода на Носрат Песешкиян.
Притежавам сертификат за преминато обучение по Невро-лингвистично програмиране (НЛП), издаден от Общество по НЛП – Ричард Бандлър.
Водил съм групи по Ци Гун от деца, подрастващи и възрастни.
Работя като Бахов терапевт и успешно прилагам Цветните есенции на д-р Бах.
В Студио Пет Пръста съчетавам отношението към физическото тяло, биохимията в организма и балансиране в емоционалната сфера.

Мисията в пет реда

В студио Пет Пръста правя това, което искам да правя –  да помагам на всеки, който желае да надникне в невидимото в себе си, да види как протича неговата жизнена енергия, какви може да са причините за неговите неразположения, да вземе мерки, преди да е дошла болестта, да види как му се отразява дадена диета, или спорт, или терапия, или енергийна практика, или престой сред природата, или твърде много работа, или конфликти с близки, като сравни резултатите  преди и след, с други думи да бъде активен и отговорен за собственото си благополучие и добър живот!

НИЕ можем да контролираме и въздействаме на енергийните процеси в нас, можем да предотвратим болести, можем да сме по-витални!
Ако желаете и ВИЕ да надникнете в невидимото, обадете на  тел.
0888979539

 

ЕЛА И ВИЖ СВОЯТА СВЕТЛИНА, ТЯ СЕ ИЗЛЪЧВА И СЕГА!

Интервюто взе : Николай Колев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *