„Rescue Remedy“ на д-р Бах

Капките за Спешна помощ на д-р Бах (Rescue Remedy) са подходящи за всякакъв тип личност и могат буквално да ви спасят в критична ситуация. Ще понижат вашето напрежение, ако ви предстои важен разговор и е нужно да се представите добре.
Ако отивате на погребение Rescue Remedy облекчават тежките емоции могат да ви завладеят, които като цяло съпровождат това събитие.
Имате ли страх от полети, зъболекар или ви престои/преминали сте операция – вземате Rescue на д-р Бах за да овладеете ситуацията или най-вече да преминете през изпитанието. Баховите капки постигат емоционално стабилизиране, успокояване на психиката и физическото отпускане.
Капките за Спешна помощ, в никакъв случай не могат да заместят медицинската помощ. В Англия те се използват от екипите на Спешна помощ за овладяване на първоначалния шок.

Основните ситуации в които Rescue Remedy могат да ви помогнат:
 + човек душевно  страда след раздяла в семейството.+ имаме дисконфорт, например от интервю или  излизане на сцена ….
 + силна уплаха след ухапване от насекомо или куче, при сърдечен пристъп също…
 + ако човек е принуден да работи в напрегната обстановка, работата му е свързана с хора и по-специално с възможни конфликтни ситуации…

Ето още примери:
 + преди и след операция
 + след семейна кавга
 + предстои ни важен разговор
 + болезнена раздяла
 + публичната изява е наше амплоа и се нуждаем стабилно представяне
 + свързано със съдебно заседание
 + детето крещи във влака или самолета
 + ако четем неприятно писмо.
 + след катастрофа
 + слънчев удар
 + след спортна травма или каквато и да е травма

Прочетете и краткото описание на 5-те есенции от Rescue Remedy:

Витлеемска звезда (Star of Bethlehem) е рефлексът „ умирам на място“ , например припадък, когато човек е в шок. На английски Shocking означава всичко, което разтърсва нервната система. Вегетативна дистония след преживяното, оплаквания в сърдечната област. Искате да избегнете неприятните усещания и забравяте, че във всяко драматично събитие е заключена енергия с която ще израс

 Скална роза (Rock Rose) е от групата „страх“и помага при ужас в екстремни ситуации, след преживяване на катастрофа. Гледал сте нещо по телевизията и то ви е разстроило, преживяли сте го силно, все едно сте били там. Често ви се подгъват коленете от страх, в такова  състояние човек не може да ходи, сковава се, може да повлияе и на състоянието на стомаха. Повръщате от преживяното…..тнете духовно.

Слабонога (Impatience) се прилага при обща напрегнатост, нетърпение, сприхавост и раздразнителност.
В това състояние хората се дразнят от бавното темпо на другите, не понасят мудността и не могат да изслушват другите. Тук са състоянията с хиперфункция – високо кръвно, сърцебиена, сърбежи от напрежение, често изхождане. Това цвете за излизане от стреса и води към вътрешно успокояване.

 Джанка (Cherry plum) илюстрира страхът от загуба на контрол върху ситуацията.  Човек не може  да се отпусне от твърде много мисли и не оставя живота просто да си тече – има нужда да го контролира и направлява. Състоянието е свързано с пренапрежение, което може да доведе до спазми, схващания, истерия, нервни сривове. Понякога стига до чувството „не мога повече, ще полудея“ – това е екстремния вариант. В това състояние енергийната защита е разбита и е врата за всички болести. Есенцията е спазмолитик и сваля напрежението.

Повет (Clematis)  е в помощ когато често ви прилошава, даже губите съзнание и припадате.  Това цвете изобразява мечтателите, те планират напред в бъдещето и рядко стоят в настоящето. Есенцията помага да се заземите и да бъдете и в настоящето за да осъществите творческите си способности. И така започвате да преобразувате реалността. В Rescue Remedy играе ролята стабилизатор в екстремната ситуация или състояние. 

Rescue комбинацията в никой случай не замества индивидуалните комбинации с Цветята на д-р Бах, обаче могат да бъдат добро начало. Баховите есенции, успяват да укротят бесния впряг на напрежението, страха и сковаността, така ви дават възможност да огледате ситуацията, да си поемете дъх и да се върнете в реалността. След което да вземете спокойно и трезво решение без да се влияете от стресовите фактори.

2 коментара за “„Rescue Remedy“ на д-р Бах

  1. Pingback: Паниката на скална роза – Студио Пет Пръста

  2. Pingback: Шок с витлеемска звезда – Студио Пет Пръста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *