Промяната с цвят на Орех

За тези, които имат определени идеали и амбиции в живота си и ги следват. В редки случаи обаче могат да бъдат подведени от ентусиазъм, убежденията и мнението на другите и така да се окажат далеч от своите идеи и целите за работата си. Този лек дава твърдост на характера и защита от външно влияние.“   Едуард Бах
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Започваш нещо наново и имаш нужда от един последен тласък за да осъществиш промяната и тя е с цвят на Орех. Какво повече ти е нужно освен сила и твърдост на характера с които да постигнеш своята цел?

Орех помага да преминеш през всички промени в целият ти живот. Като започнем от малките промени свързани с невръстната ти възраст и никненето на зъби. После продължим през големите биологични промени в тялото, пубертета, бременността и стигнем до някаква крайна фаза на заболяване.

Всъщност щом се активира заряда на вътрешните промени, той освобождава нови енергийни потенциални сили вътре в теб. Всяка една ситуация свързана с големи промени в живота ти представлява един голям стрес за теб. 

В подобни ситуации дори хора които нормално са стабилни, могат да се разколебаят и да изгубят устойчивост. И поддаване на външно влияние може да бъде причината за тяхното поведение.

Понякога след като си взел важно решение в живота си ти е трудно да направиш последната крачка и да влезеш в новата ситуация. Промяната която  улеснява и стимулира този процес е цвят на Орех. 

Цветята на Бах и по-специално Орех, подкрепят човека в преходния етап към новото начало и разчиства всички външни ограничения и влияния оставяйки ги зад себе си. Нищо вече не те спира да влезеш в новата ситуация.

Въпреки, че си взел новите решения за себе си е възможно още да се държиш за някои стари навици. Орех е катализатора да прекрачиш и продължиш смело напред. Тогава вече се осмеляваш да направиш нещо ново и Орех улеснява задачата.

Големите промени в живота са причина и за голям стрес, което често е причина за видима нестабилност в действията ти. Случва се и на стабилни хора също да се колебаят в определени моменти на промяна в живота им.

Не е неочаквано да появи и подозрителност точно в момента, когато е нужно да вземеш решение. Оставаш в старата ситуация, една крачка е необходима просто, обаче ти се колебаеш да я направиш, поддаваш се на външни влияния.

Орех ще бъде последния подтик да продължиш напред и направиш решителната промяна за която се готвиш. Можеш да бъдеш истински новатор с нестандартни идеи, които трудно могат да бъдат възприети от конвенционалните хора.

За да изпълниш това което си решил е важно да запазиш свободния си дух и да не се влияеш от мнението на другите около тях. Именно енергията на есенция Орех ти отключва вътрешната сила да изпълниш предназначението си.

От време на време се повлияваш от останалите хора, вместо да се фокусираш върху собствения си дневен ред. Есенция Орех създава постоянство и предпазва от излишните външни влияния, които те отклоняват от целта.

Положителното влияние на Орех освобождава от всички вътрешни прегради  и да поемеш към нови хоризонти. Той е горивото за осъществяване на вече определената цел и за проявата на собствения ти характер.

Оставайки верен на себе си, постигаш целта си и продължаваш уверен по своя път напред. Защото само небето е твоята граница, всички други ограничения и влияния отпадат и не те спират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *