Примиреност и апатия в Шипка

„За тези, които без видима причина се примиряват с всичко, което се случва. Те просто се носят през живота, като го приемат такъв какъвто е. Те не полагат никакво усилие да подобрят нещата и да намерят малко радост около себе си. Предали са се в борбата с живота, без да се оплакват.“   Едуард Бах

                                                                                                                                                                                                                                                                             
Основното отрицателно състояние на цветето Шипка е примиреност със съдбата и това, което се случва в живота ви. Това погрешно разбиране може да се отключило още по време на раждането ви. Попадайки не по ваша воля в това състояние още от тогава сте изгубили инициативата си живот.

Може да се счете и за вид недоразумение в което сте се фиксирали още от първите дни на вашия живот на земята. Когато сте излизали на бял свят това е станало или твърде бавно и продължително, все едно не са ви искали да излезете. Или пък твърде рано и преждевременно сте родени, сякаш са искали час по-скоро да се освободят от вас.

Това са крайни състояния и в тях съществото ви наистина вярва, че може би е грешка вашето раждане. Вътрешно смятате, че животът ви е свършил още преди да е започнал даже. Оттук идва и примиреното ви отношение и апатията с която се отнасяте към живота. Вие сте се предали вече и нямате интерес към живота.

В това състояние на Шипка сте даже отвъд депресията имате вид на полумъртъв човек, нямате никакъв живец. Вие наистина вярвате обстоятелствата като нещастен брак, професия която не ви носи радост, или хронична болест са окончателни, без право на промяна. Въобще не ви хрумва даже да си помислите, че е възможен обрат в живота ви.

Отрицателното състояние Шипка е и доста досадно за другите, защото е уморително да се наблюдава тази безучастност, оцветена с апатия. Състоянието може да бъде определено и като анемичност на душевен план. Толкова силни блокажи ви ограничават да приемате оживяващата енергия от природата.

Трудно е да разпознаете в себе си отрицателното състояние на Шипка, защото то се крие зад по-силни модели на поведение. И точно тези по-силни модели го маскират и е нужно време за да разкриете лицето му. Защото понякога това състояние не е толкова очевидно. 

Започнете ли да приемате есенция Шипка от цветята на Бах, живителната сила се събужда и напира за активен живот. Щом започнете да излизате от апатията, желанието ви за пълно участие в живота се увеличава. Духът на живота се възражда и потокът от енергия прераства в мощен прилив и провокира жив интерес.

За положителното влияние на Шипка е необходимо да бъде дългосрочно средство за да се качите на гребена на вълната. Доказало е своето действие и при временни енергийни спадове. Тук се има предвид и психическото състояние при наличието тежки заболявания или преразход на жизнени сили в сексуалната сфера.

Шипка е чудесен помощник, ако имате деца на всякаква възраст и те имат проблем с желанието за учене. Есенцията буквално ще „запали вътрешната им лампа“ за да „освети“ техния път, ако по някаква причина е спаднало желанието им. Ще ги извади от състоянието на скука и безинтересност.

Това цвете заедно в комбинация от други цветя на Бах ще ви покаже, че животът може да бъде вълнуващ и интересен. Когато се появи добър шанс в живота го грабвате, за да осъществите своите желания и мечти. Защото имаш, чувстваш как се разширява вътрешната ви свобода и ще направиш чудеса.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *