Преобразяване на рутината с Габър

„За тези, които усещат, че нямат достатъчно сила, умствена и физическа да носят бремето на живота. Всекидневието е пълно с прекалено много задачи, за да бъдат свършени, въпреки че по принцип успяват да се справят с тях. За тези, които вярват, че някаква част от тялото или душата им трябва да се подсили, за да могат лесно да изпълняват задачите си.“   Едуард Бах
                                                                                                                                                                                              

Цветът на Габъра е лек за излизане от ежедневната монотонност натрупана във времето. Той дава емоционална сила за да се справите с всекидневните си задачи и да ви вдъхне повече ентусиазъм. В отрицателния аспект на това състояние се чувствате уморени и отпуснати, като това усещане е най-вече в главата.

Ако сте от хората, които работят всеки ден от 9 до 6 и работата ви е рутинна, на моменти еднообразието ви изморява повече от всичко. Особено в началото на седмицата ви изглежда много познато, същото като от предната седмица. Задачите ви се трупат една след друга и купчината сякаш ви закрива.

Главата ви натежава от всички малки условности и изисквания, съмнявате че ви стигнат силите. Всъщност се справяте и работата върви, в какво обаче се състои проблемът ? Част от обяснението е може би в миналото, в средата която сте израснали. Вероятно дните ви са протичали монотонно и еднообразно. Много от нещата сте ги правели просто защото така е трябвало.

Тук се получава един парадокс, трябва да свършиш нещо, което считаш, че не ти е чак любимо и това изтощава. После се оказва, че все пак не е толкова изтощително, колкото изглежда, проблемът е че имате непрестанно нужда от мотивация. Нещо да ви движи и импулсира за да бъде осмислен денят, седмицата, месеца….

Умората в днешно време е модерна болест на съвремието, възникнала от прекалено развитото консуматорско общество. И тук не става дума само за хранене или закупуването на всякакви стоки. Вие се пресищате от впечатления, било от контакти, интернет или телевизия. Това ви изморява и не сварвате да обработите постоянното постъпване на информацията.

Почти напълно е изчезнала спонтанността и вие се превръщате в биоробот, който постоянно акумулира информация от външни източници. Бедата е, че този постоянен поток систематично отслабва вашата душевна жизненост. Битката обаче не е загубена изцяло, защото лесно можете да се измъкнете от състоянието.

Нужно е просто да се случи нещо ново и различно, което да ви извади от рутината на деня, даже и на седмицата. Случва се нещо непредвидено и то изважда от руслото едно и същото. Приятел ти се обажда, че се е върнал от чужбина за малко и иска да се видите. Срещате стар съученик и си уговаряте среща, това също ви променя отношението и ви изтръгва от повтаряемостта на дните.

Дългата поредица от еднообразни дни много бързо се променя и новото събитие влива свежест във вас. Толкова е просто да промениш еднообразието, само с едно просто действие от ваша страна. Стига сами да не се вкарвате в автоматично поведение, ден след ден и ето го истинския ви проблем.

Тогава ще се появи и желанието да отлагате, ще ви обземе летаргия и макар и малкото удоволствие от работата ще изчезне. Чувството, което ще ви преследва много често е все едно постоянно е „понеделник сутрин“, нали разбирате.

Отрицателното състояние в Габър изкарва енергийната ви система от равновесие. Това се дължи на липсата на разнообразие и че не умеете да се релаксирате. Подхождате едностранчиво през повечето време с което спомагате за лесното си изтощение при това само на мисловно ниво.

Затова и цветът от Габър ще направи чудо с вас, ако сте достатъчно чувствителен ще го усетите много освежаващ. Импулсът за обновление и свежест ще ви отведе на следващото ниво с прояснен ум и по-силна връзка с Вътрешния ви водач. В максимална степен можете да осъзнаете, че всичко може да се върши без голямо усилие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *