Прекалено въодушевени и Върбинка

„За хората с определени принципи и идеи, които са убедени, че са прави и рядко се променят. Имат силното желание да накарат, всички останали да гледат на живота от тяхна гледна точка. Проявяват силна воля и кураж, когато са убедени в това което проповядват.“    Едуард Бах

Характерът на Върбинка е огледало на силното  въодушевление и ентусиазъм за непрестанна промяна. Този тип човек ще даде 150 % от себе си за да получи това което преследва или му е поръчано да свърши. В желанието се да успее, даже ще надмине себе си без да осъзнава, че много често живее под постоянно напрежение и на ръба на силите си.

Въпреки това Върбинка в най-пълното си състояние е проводник и пропагандатор на идеи с които иска да запали колкото се може повече хора. Пламне ли една идея, тя така се разгаря вътре в него, че го завладява изцяло и напира да излезе. Място не може да си намери, докато не „облъчи “ и убеди всички хора до които може да достигне, колко е прав.

Ако е ангажиран с благотворителна мисия човекът с характер Върбинка ще отдаде цялата си енергия и време за каузата към която се е присъединил. Няма да пожали своето свободно време за да разпространява идеята на която е отдаден. Няма да се изплаши да каже необходимото без значение какво ще му струва после.

Виждаме, че това поведение е с отрицателен знак щом е прекалено и изсмуква цялата ви енергия и сили. Понякога не успявате в своята мисия просто защото в желанието си да успеете, вие се престаравате. Обсипвате с информация и аргументи събеседниците си и така показвате липсата на деликатност и умела дипломация.

С течение на времето разбирате, че не винаги се получава по вашия начин и това ви изнервя и ставате раздразнителен. Започвате да отделяте още повече време за да осигурите успеха си и надценявате силите си. Това само доказва, че сте избягали от равновесието и имате спешна нужда да възстановите баланса вътре в себе си.

Защото съпротивителните сили на организма ви не ще могат да отразят и най-обикновена настинка и тя ще ви събори. В отрицателно състояние на Върбинка ще имате трудността да намалите оборотите заради голямата си вътрешна напрегнатост. Външно много добре ви личи, че сте в състояние Върбинка, просто ви е изписано на челото.

Хората в това състояние много приличат на проповедници при това не изрично религиозни. Те имат вътрешната задача да направят всички щастливи и държат да го осъществят. Понякога създават усложнения в това си силно желание без обаче да забележат, че се получава така.

Могат даже да пострадат за своята кауза и това няма да ги спре нито за миг, ако се наложи и в затвора ще влязат. Готови са да жертват себе в името на своята светла идея и няма да се поколебаят да извършат и крайни действия. В екстремния вариант на тази цветна есенция Върбинка, нещата стигат до глупост, само заради една фикс идея.

Бедата на това състояние е невъзможността да управлявате адекватно внезапния приток на положителна енергия. Личността ви е завладяна от определена идея и този прилив на енергия ви издига на гребена на вълната. Тъй като потокът е много мощен вие не сте способни да го вложите в своя контекст и той излиза извън вашите рамки.

Разпилява се и вие сте го изразходвали без да го оползотворите разумно и умерено, за вас така и останалите хора. Добрата идея която ви движи всъщност няма нужда от агресивно проповядване. Защото, ако искате да се получи и натискате прекалено много, ще получите обратен отпор или също агресивно ще ви отхвърлят.

За да използвате в положителна светлина това състояние на Върбинка научете се да владеете това ваше състояние. Ако го направлявате умело и с любов към правилната цел, ще постигнете повече отколкото с прекаленото си старание. Важно е да имате по-широка перспектива за вашият път и тогава без усилие ще вдъхновите и спечелите нови хора.

Практично казано, Върбинка ще помогне на всички които в някаква степен прекаляват в усърдието си да решат определена задача. Те дотолкова са увлечени в енергията на това което вършат, че им е почти невъзможно да се спрат. Цветната есенция от Върбинка балансира това свръхнапрегнато състояние и дава шанс правилно да разпределите своята енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *