Отнесен и нестабилен в Повет

„За тези, които са замечтани, сънливи, не изцяло будни, който нямат голям интерес към живота. Това са тихи хора, които не са истински щастливи в настоящата ситуация. Живеят повече в бъдещето, отколкото в настоящето. Надяват се, че ще дойдат по-щастливи времена, когато идеалите им ще се превърнат в действителност.“  Едуард Бах

                                                                                                                                                                                                                                               Състоянието Повет е характерно за хора с известна нестабилност и отнесеност, често това са артистични натури. Те стоят оттеглени в своя собствен свят и проявяват малко интерес към реалния живот. Имат надежди за по-добри времена, които може да са и след смъртта, ако търсят среща с изгубен любим човек.

Тъй като това състояние е в голяма степен свързано с творческо начало, ако сте активен в тази сфера, ще имате голям заряд от идеи. Там, оттеглени в своята фантазия вие извличате тези нови идеи за по-добър свят и ги претворявате в творчеството си. Реалния живот в по-голямата си част ви е чужд и недружелюбен, не го разбирате.

Типично е за този човек с характер Повет, ако ви срещне на улицата да не ви поздрави даже, само ви поглежда с отвлечения си поглед. Той просто не ви е разпознал и това няма да е чудно и ако е и художник и в онзи момент мислено не е бил тук. Някои от хората на изкуството трудно се оправят с всекидневните неща без помощ.

В това състояние на Повет най-често пребивават децата, защото тяхната фантазия е развихрена ги държи много често във властта си. Тези деца, при които това е постоянно състояние имат нестабилност във външния си живот. Много често те прекаляват с използването на компютъра,  възможно е и да четат повече книги от обикновеното.

Когато в компанията ви присъства човек Повет той малко се интересува какво искате да му кажете. Възклицания от рода „Вярно ли?“, „ Наистина ?“, „ Сериозно?“ са типични за тях, обаче имайте предвид, че те не ви слушат наистина.
Тук и сега, никак не е привлекателно за тях, досадно е, затова повече харесват вътрешните си светове.

Ако се случи нещо извънредно или ги заплашва непредвидена ситуация, тези хора имат тотално нереалистични предложения, неадекватни за случая. Размечтани, тези хора стават невнимателни и разсеяни за случващото се около тях. Това се дължи и на липсата на концентрация, губят интерес и им става досадно.

Цветето Повет е лек за тези хора и се препоръчва винаги когато изпаднат в това състояние. Умствено, те бягат навътре във въображаемия си свят и по този начин се спасяват от реалността в която живеят. Такъв тип хора имат склонност да губят съзнание, припадат, а може да злоупотребяват и с наркотични вещества.

Положителния ефект на Повет действа стабилизиращо и заземяващо, за да стъпите здраво на земята. Защото слабата координация често ви докарва и контузии заради вашето невнимание. В случай, че шофирате имате склонност да бъдете нефокусирани в пътната обстановка и лесно попадате в пътни катастрофи.

Едно от удоволствията в състояние Повет е спите дълго и дълбоко, като за целта няма да ви попречи телевизора. Затова външно винаги изглеждате замаяни и сякаш още не сте се събудили.  Живеете в илюзии и мислите, че доброто което трябва да ви се случи е някъде напред в бъдещето.

Положителното развитие на състоянието Повет ни разкрива хора постигнали развитие и приложили на практика своето богато въображение и фантазия. Това ви прави интересни за околните, защото превръщате мечтите си в реалност. Това целенасочено действие ви връща в реалността на живота. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *