Останал в миналото и Орлов нокът

„За тези, които живеят в миналото, когато са били щастливи или си спомнят за загубен приятел, или са имали амбиции които не са изпълнили. Те не очакват отново да изпитат щастие като това което вече са преживели.“  Едуард Бах

Тази цветна есенция от Орлов нокът е един от сигурните начини за бъдете в крак с времето и да не оставате в миналото. Да посещавате миналото, да, но не и да стоите там за постоянно. Тя притежава заряд  да развиете своят потенциал за промяна  и адаптиране към новите условия.

В отрицателния аспект на Орлов нокът вие искате живеете със спомените от миналото, смятате, че настоящето не е вашето време. И навярно сте прави от една гледна точка, от друга обаче животът продължава и ако реката на този живот не тече се затлачва. Позиция като тази обаче е лишена от гъвкавост и цветност на настоящето.

Състоянието на Орлов нокът има застоен характер и следователно вътрешното движение е спряло в „имало едно време…“ или  „ а едно време беше различно….“ Вие застивате някъде назад в далечен спомен, тягостна случка и това е причината за една вътрешна инертност. Физическото ви тяло живее в настоящия момент, докато в ума си вие бродите някъде в миналото.

Възможно е да се излезе от това състояние с цената на голям разход на енергия и сили от ваша страна. Орлов нокът е подобен на цветната есенция Повет само че с обратен знак. Повет мечтаят там някъде напред в бъдещето, докато Орлов нокът имат склонността да копнеят за миналото.

Миналото което ви преследва може да е заради загубата на много близък човек и спомените за него постоянно ви заливат. Ако този спомен е болезнен може да се добави Витлеемска звезда в комбинацията за шока и скръбта. Тази есенция ви окуражава да си спомняте щастливите моменти.

На вътрешен план вие отхвърляте факта, че най-сигурното нещо през което преминавате в този живот е промяната. Например, вие се премествате в ново жилище и започвате нова етап от живота си. Мисълта ви обаче дълго време е засенчена от спомените за старото място и така не продължавате напред.

Случва вашият партньор в живота да си отиде от света и тогава вие застивате във общото ви минало. Нямате желание да продължите напред в нова връзка  въпреки, че сте още млада. Така давате да се разбере, че лесно няма да пуснете миналото да си върви, защото още не сте приключили с него.

Застивате в приятните спомени и ви тегли една носталгия по отдавна изминалите дни и преживяванията в тях. Избягвайки там някъде, вие се спасявате от жестокото всекидневие и чрез този акт се опитвате да компенсирате една липса. И тази липса ви оставя усещане за състояние на празнота, която е невъзможно да се запълни.

Орлов нокът ще ви помогне да изчистите от съзнанието си мисли за пропуснати възможности, несбъднати надежди и мечти. Той е лек за премахване на съжаления и притеснения в минало време, останали да  тлеят все още вътре във вас. Прекратява ненужните стари връзки с миналото и ви въвежда в настоящето.

Положителното състояние в Орлов нокът ви осигурява жива връзка с миналото и ви помага да извадите полза от него. Най-добрият начин е да се учите от него е без да се привързвате към отминалите дни. Защото вече сте разбрали смисъла на израза „тук и сега“ и миналият опит ще ви помогне да живеете днес по-осъзнато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *