Калуна е обсебваща и егоцентрична

„За тези, които търсят компанията на всеки достъпен в момента човек, защото изпитват необходимост да обсъждат делата си с останалите, без значение точно с кого. Те са много нещастни, ако останат сами  за по-дълго време.“  Едуард Бах

                                                                                                                                                                                        

Състоянието Калуна е свързано със самоидентификацията и със желанието ви да говорите на някого само за себе си. Само около вас да се въртят разговорите и мислите на останалите, обсебвате пространството около вас. Състоянието ви се проявява в както в екстровертна така и интровертна форма, по различно време. Егоцентризъм е една от особеностите на състоянието Калуна, целият свят трябва да се върти около вас.

В случаи на интровертна форма вие не говорите, но видимо се занимавате със себе си и с проблемите вътре в себе си. Докато при екстровертна форма на Калуна измествате темата на разговора за да говорите само за себе си. Чувствате се длъжни да разкажете какво сте направили вчера, днес и въобще. Това не е новост, и се появява при всеки човек от време на време. Например, когато сте болни, някой се грижи за вас или когато сте били деца сте били пренебрегвани и затова търсите любов и внимание.

Най-големият ви страх е да останете сами, затова търсите внимание и на кого да разкажете какво се случва около вас. В някои от случаите вашите приказки са доста изтощителни и трудно се издържат. Непрекъснатото ви говорене е отчаян опит да се уверите и да си потвърдите че въобще същестувате. Така, когато вие се чувате, другите ви чуват – значи съществувате и интензивното ви старание да получите признание има обратен ефект.

Вашите вечни разговори за себе си доста често са досадни за другите, но като Калуна вие говорите само за това и нищо друго не ви вълнува.
Може да се случи и следното, защото вие поддържате голяма близост в разговор и този с когото говорите може да се опита излезе от разговора. Обаче другите, ако не познават този характер усещат, че Калуна се приближава повече към вас за да не ви изпусне. В някои случаи хващате слушателя си за ръкава, за да не ви избяга. Цветята на Бах регулират тези изблици в комбинация с други цветя.

Ако сте от тези които искат да си развият положителния потенциал е да запомните, че другите не са длъжни да ви слушат и да ви зареждат. Основната ви задача е да си упражнявате търпението, като и вие да слушате другите. Важно е да разберете, че не сте единствения човек на света и вашите събеседници също имат нужда да бъдат чути. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *