Нетърпеливост и раздразнение в Слабонога

За тези, които са бързи в мислите и действията си и правят всичко без колебание и забавяне. Когато са болни, са загрижени за бързото си оздравяване. Трудно им е да проявят търпение към бавни хора, понеже считат, че е грешка и загуба на време. Стараят се по всякакъв начин да направят тези хора по-бързи. Често предпочитат да работят и мислят самостоятелно. Така следват само собственото си темпо.“  Едуард Бах
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Търпението и умереността са големият потенциал на душата и цветето Слабонога ще помогне да се осъществи. В отрицателното състояние Слабонога са характерни нетърпеливостта, която поражда и вътрешно напрежение. Тогава се появява раздразненост и нетърпимост към околните, особено щом нещата се случват бавно.

При Слабонога мисловните процеси също протичат с много бърза скорост подобно на техните външни реакции. Ако се наложи да се съобразяват с по-бавни хора, най-малко се обезсърчават и вътрешно се напрягат или най-много започват да избухват и стават нетърпими.

Те ще по-скоро ще свършат работата, отколкото да чакат другия да се натутка. Като шефове, хората Слабонога не са от най-приятните, „срязват“ подчинения си с без никакъв такт. Всъщност е доста опасно да опонират, не дай си боже да критикуват човек с характер Слабонога. Така лесно избухват и бушуват като лятна буря, също така и лесно им минава ядът и раздразнението.

За тях предпазливостта не е добродетел и затова те са двигателите нещата да се случват без забавяне. Иначе смятат, че ще се изпусне моментът да се реагира и това ще се фатално. Затова и често побутват своите подчинени да влязат в едно по разумно темпо и си навличат името на експлоататори.

В тази ситуация има известен трагизъм, защото хората в състояние Слабонога за разлика от характера Лоза, не го правят за удоволствие. Лоза имат за голяма амбиция да се докажат, а Слабонога биха работили и сами със собственото си темпо. Независимостта е от изключително важно значение за състоянието Слабонога.

Ако постигнат балансирано състояние на Слабонога могат да бъдат много отворени и благодарни да дадат подходящ съвет. Оттук и урокът който следва да научат е на най-труден за тях, а именно, да потиснат прекомерната си активност. Да оставят нещата да се случат с подходящото темпо.

С тази своя екплозивност характерът Слабонога бързо се изтощава има нужда да акумулира енергия. Те могат да се хранят бързо в подобно състояние и да употребят повече от нужното храна. От това обаче страда стомаха им и от това се получава още повече раздразнително поведение. Влизат в своеобразен омагьосан кръг от който трудно се излиза, обаче лесно се изтощава.

Външно лесно са разпознаваеми, издава ги светкавичното зачервяване или обратното бързо пребледняват. Цялото това напрежение предизвиква в тялото им спазматични болки. Вътрешното им напрежение може да ги отведе до злополуки, обаче тук ще бъдат спасени благодарение на светкавичните си реакции.

Отрицателното състояние на Слабонога поражда и недоразумение, че хората правят всичко по свой собствен начин и по този начин самоограничават личността си. Нека не забравяме, че всички ние сме част от едно голямо Цяло. Можем да зависим дори хората, който изглеждат не толкова способни.

Затова е необходима доза търпимост и да дадем шанс на останалите да проявят възможностите си, защото можем взаимно да сме си полезни. След което бихме могли да достигнем до идеята, че силата на групата е по-голяма от единичната сила.  

В положителното състояние на това цвете можем да достигнем до ангелско търпение и разбира се да бъдем по-нежни към другите хора. Бързото темпо също ще намери своето успокоение и умението за изчакване скоро ще се появи.
Така, стъпка по стъпка се откриете нови неподозирани страни от своята същност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *