Нетърпеливост и раздразнение в Слабонога

За тези, които са бързи в мислите и действията си и правят всичко без колебание и забавяне. Когато са болни, са загрижени за бързото си оздравяване. Трудно им е да проявят търпение към бавни хора, понеже считат, че е грешка и загуба на време. Стараят се по всякакъв начин да направят тези хора по-бързи. Често предпочитат да работят и мислят самостоятелно. Така следват само собственото си темпо.“  Едуард Бах
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Търпението и умереността са големият потенциал на душата и цветето Слабонога ще помогне да се осъществи. В отрицателното състояние Слабонога са характерни нетърпеливостта, която поражда и вътрешно напрежение. Тогава се появява раздразненост и нетърпимост към околните, особено щом нещата се случват бавно.

При Слабонога мисловните процеси също протичат с много бърза скорост подобно на техните външни реакции. Ако се наложи да се съобразяват с по-бавни хора, най-малко се обезсърчават и вътрешно се напрягат или най-много започват да избухват и стават нетърпими.

Те ще по-скоро ще свършат работата, отколкото да чакат другия да се натутка. Като шефове, хората Слабонога не са от най-приятните, „срязват“ подчинения си с без никакъв такт. Всъщност е доста опасно да опонират, не дай си боже да критикуват човек с характер Слабонога. Така лесно избухват и бушуват като лятна буря, също така и лесно им минава ядът и раздразнението.

За тях предпазливостта не е добродетел и затова те са двигателите нещата да се случват без забавяне. Иначе смятат, че ще се изпусне моментът да се реагира и това ще се фатално. Затова и често побутват своите подчинени да влязат в едно по разумно темпо и си навличат името на експлоататори.

В тази ситуация има известен трагизъм, защото хората в състояние Слабонога за разлика от характера Лоза, не го правят за удоволствие. Лоза имат за голяма амбиция да се докажат, а Слабонога биха работили и сами със собственото си темпо. Независимостта е от изключително важно значение за състоянието Слабонога.

Ако постигнат балансирано състояние на Слабонога могат да бъдат много отворени и благодарни да дадат подходящ съвет. Оттук и урокът който следва да научат е на най-труден за тях, а именно, да потиснат прекомерната си активност. Да оставят нещата да се случат с подходящото темпо.

С тази своя екплозивност характерът Слабонога бързо се изтощава има нужда да акумулира енергия. Те могат да се хранят бързо в подобно състояние и да употребят повече от нужното храна. От това обаче страда стомаха им и от това се получава още повече раздразнително поведение. Влизат в своеобразен омагьосан кръг от който трудно се излиза, обаче лесно се изтощава.

Външно лесно са разпознаваеми, издава ги светкавичното зачервяване или обратното бързо пребледняват. Цялото това напрежение предизвиква в тялото им спазматични болки. Вътрешното им напрежение може да ги отведе до злополуки, обаче тук ще бъдат спасени благодарение на светкавичните си реакции.

Отрицателното състояние на Слабонога поражда и недоразумение, че хората правят всичко по свой собствен начин и по този начин самоограничават личността си. Нека не забравяме, че всички ние сме част от едно голямо Цяло. Можем да зависим дори хората, който изглеждат не толкова способни.

Затова е необходима доза търпимост и да дадем шанс на останалите да проявят възможностите си, защото можем взаимно да сме си полезни. След което бихме могли да достигнем до идеята, че силата на групата е по-голяма от единичната сила.  

В положителното състояние на това цвете можем да достигнем до ангелско търпение и разбира се да бъдем по-нежни към другите хора. Бързото темпо също ще намери своето успокоение и умението за изчакване скоро ще се появи.
Така, стъпка по стъпка се откриете нови неподозирани страни от своята същност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.