Далече, някъде в средата на 90 – те от миналия век идеята за Студио Пет Пръста се заражда в главата на Николай Колев.. Оттогава датира неговият интерес към традиционната китайска медицина и Чигун(Цигун) С годините установява, че това е оптималното физическо занимание за него, в неговия здравен аспект. Нещо повече, стреми се да следва  Дао. Това е начинът ни на живот, който следва естествения ритъм на природата и с желание за синхронизиране в съвремието.

Николай достига до момента в който решава да се посвети на любимата тема и занимания в живота – Чигун. През 2008 година работи в клиника за редуциране на теглото с природосъобразни методи като водещ заниманията по оздравителна китайска гимнастика Цигун. Завършва обучение по „Мениджмънт в Рекреацията и СПА в Икономическия университет – Варна. Разширява сферата на своите интереси като изучава базовия курс на Позитивната психотерапия по метода на Носрат Песешкиян. После допълва с НЛП Практик обучение към НЛП Общество на Ричард Бандлър в България.

Провежда занимания по Чигун за деца през 2012 година Детска градина „Мечтатели“. Използва и предлага в своята работа Цветните есенции на Др. Бах, с тях се чувства съвършено и постоянно открива чудодейното им въздействие върху деца и възрастни.   

Интересите на Николай  го отвеждат към изследване на енергийното биополе на човека чрез Био Уел уредът на др. Коротков. Вече са поставени основите на идеята за Студио Пет Пръста излиза на бял свят. Стартира със стабилни и уверени стъпки, така оживява мечтата му да върши любимото си нещо, вече и като всекидневна работа.

Студио Пет Пръста отваря врати на първи юли 2016 година в центъра на град Варна. Студио Пет Пръста извършва изследване и анализ на жизнената енергия с Био Уел камерата на д-р Коротков, успоредно с това провежда занимания по китайска гимнастика Чигун. Николай работи успешно използва Терапията с Цветните есенции на д-р Бах,  звукотерапия с пеещи купи е сред любимите му методи на профилактика.  

Последният голям интерес и практика на Николай е „Програма Доктор на Себе си“  – превантивен здравен проект, с произход Китай. Той е насочен към възстановяване на естествените биохимични процеси в организма на човека.                    

Философията на Николай Колев е, че човек има нужда да поддържа баланс в пет сфери от своето ежедневие. Защото първото нещо, което прави човек щом се роди е да диша, важно е как човек диша. Втората необходимост е храненето, здравето ни е в зависимост от това как се  храним. На трето място идва движението(човек има нужда активно да движи и упражнява тялото си, също и да почива, разбира се), това наистина е задължително. Четвърто, от голямо значение е реализирането на потенциала, който всеки човек има ( това, какво върши през живота си, занятието му).  И пето, човек се нуждае от осъществяване на своите идеи, той има тази необходимост за да бъде пълноценно същество и да е щастлив.                            

Ето тези пет сфери винаги имат нужда да бъдат в баланс и хармония, за да изживеем качествено и с удоволствие нашия живот на тази планета.

Изпреварваме болестите още на енергийно ниво

Дали  е възможно?

Вече не е за никого тайна, че освен видимото тяло на човек съществува и още нещо – ние излъчваме светлина. Светлината макар и слаба и невидима ни определя като същества, които съществуват не само в едно измерение. Едно от измеренията, скрити от човешките очи е нашият енергиен слой. Безспорно е доказано съществуването на енергийните емисии, които отдаваме като живи същества. Семьон Кирлиан – инженерът-изследовател заедно със своята съпруга Валентина убедително доказват с многобройни опити излъчването на светлина от живи обекти (човекът влиза в това число) още през 1939 г. Той е създателят на прочутата „кирлианова фотография“, която заснема човешкото излъчване. 

Добре, но какво би ни помогнало това и как се вписва тази информация във всекидневието ни?    

Над 20 години световнопризнатия учен д-р Коротков провежда задълбочени изследвания в областта на „ефектът на Кирлиан“ или казано иначе иска да намери (и в голяма степен успява) отговор на въпросите свързани с излъчваните от човека енергийни емисии и как това може да бъде полезно на хората.        

 Д-р Коротков съчетава строгият научен подход, философския поглед и източното виждане за здравето в лицето на традиционната китайска медицина и нейната система от енергийни меридиани.                         

Био Уел камера е създадена именно върху основата на западната наука и източната традиция.  Китайската енергийна медицина е холистична медицина, с дълбоки хилядолетни познания за движението на жизнената енергия (ци) и взаимовръзките между всички органи и системи в човешкото тяло. Според нея причината за болестите се крие в недостиг или излишък на енергията в човека. Една зараждаща се болест се проявява първо на енергийно ниво, а след това, ако не вземем мерки, се превръща във физическа болест.   

Ние можем да контролираме и управляваме  енергийните процеси в нас, можем да предотвратим болести, можем да сме по-витални!  Невидимата светлина, излъчвана от човека може да бъде заснета и Био Уел камера го прави. Нашият енергиен отпечатък дава ценна информация за количеството енергия (измерена в джаули) във всеки от 12-те енергийни меридиана в тялото ни и извършва енергиен анализ за състоянието на всеки орган и система.                             

Ние можем да видим как протича жизнената ни енергия, какви може да са причините за проблемите със здравето ни и какво да коригираме, можем да видим как ни се отразява диета, спорт, оздравителна терапия, енергийна практика, като сравним резултатите преди и след,….  С други думи можем да сме активни и отговорни за собственото си благополучие и добър живот!                       

Ние светим, макар и с невидима светлина, а светлината носи безценна информация в себе си. 

Ако и Вие желаете да надникнете в невидимото, запишете час                              на тел. +359 888 979 539 

Създателят на Био Уел камера

.Д-р Константин Коротков е един от най-авторитетните учени на Русия – професор по физика в Санкт-Петербургският Технически университет, университетът „Холос“ в (САЩ) и „Гринуич Колидж“ (Австралия)              Разработеният от него метод за изследване на енерго-информационното състояние на човека получава широко разпространение в цял свят – Европа, Русия, САЩ, Индия, Австралия, Корея и Япония .  Дава съществен принос в  медицината, психологията, биофизиката, спорта, криминалистиката…….

Методът на изследване на д-р Коротков съчетава строгият научен подход, философският поглед традиционната китайска медицина и аюрведа. Всъщност той е най-големият в света специалист по „ефекта на Кирлиан“( енергийното излъчване на човешкото тяло, както и всички живи обекти),  д-р Коротков използва и високите технологии в своя помощ. С помощта на компютърните технологии екипът на д-р Коротков създава специализиран софтуер за изследване на енергийния статус на човека. Разработва метод наречен газоразрядна визуализация (ГРВ) с помощта на който в реално време се наблюдава енергийното поле на човека и реакциите на организма на разнообразни въздействия. 

Био-Уел камера заснема енергийното излъчване на човека и чрез софтуер дава доклад за текущото енергийно здраве. Отчита се влиянието на замърсената екология, неправилното хранене, стреса и други неблагоприятни енергийни влияния.

Още на ранен етап може да се установи в каква степен Енергийното поле на човек е разкъсано и се създава почва проблемът да се появи и на физиологично ниво.                                       

Редица нарушения в здравният статус могат да бъдат „уловени“ още в ранен стадий преди да получат своите наименования.