Неясният страх на Трепетлика

„Изпитват неясни и смътни страхове, за които нямат обяснение или причина. Ужасяват се, че нещо страшно може да им се случи, без сами да знаят какво. Тези необясними смътни страхове могат да ги преследват ден и нощ, но често се страхуват да разкажат на околните за страховете си “  Едуард Бах

                                                                                                                                                                                

Трепетлика е свързана с духовният потенциал на чувствителността. Отрицателното състояние на Трепетлика е отражение на присъствието на неосъзнат страх и безпокойство. Генерално, хората, които се нуждаят от тази есенция са с един слой по-малко защитени.

Чувствителността  на този тип хора е изключително изострена. Това им да „възможност“ да усещат много по-силно от останалите колективните мисли и представи. Те получават и неосъзнати импулси от непознат източник без да могат да си го обяснят или съзнателно да си го подредят в главата.

Това естествено предизвиква страх, и това е страх който бавно те изпълва и пълзейки по гръбначния ти стълб. Също можеш да видиш както го представят, когато гледаш страшен филм – направо ти се изправят косите.

Обичайни са изразите като „Страх ме е, много ме е страх, но не знам от какво“ или „ Усещам, че ще се случи нещо лошо и не да обясня какво точно …“.  Те са показателни за вътрешното ти състояние, ако си твърде чувствителен към непознатото. 

В драматичният вариант на Трепетлика ти можеш да преминеш и през ада. При проявявата на това състояние ти се ускорява се пулса, стомахът ти е свит на топка и си безпомощен пред лицето на страха.

Нерядко ходиш насън или се събуждаш от кошмар след който е невъзможно да заспиш пак. Мисълта ти е скована от страха, макар и да осъзнаваш, че той е въображаем. Това обаче малко ти помага да се успокоиш.

При малките деца драматичността на Трепетлика се изявява, като страх да не се крие нещо под леглото и в гардероба. Вечер искат да спят на светната нощна лампа, защото така се чувстват по-сигурни и в безопасност. Сериозна атака върху детското съзнание изиграват телевизията и страшните филмчета с очакване някой от героите да влязат през прозореца.

С течение на времето някои хора в състояние Трепетлика започват да се плашат от тъмнината. Те дори и не са в състояние да обяснят какво точно ги плаши. Някои от тях прибягват и до суеверни или свръхестествени обяснения за случващото се с тях. Има случаи в които се оказва, че макар и да се страхуват, хората се очароват и придават тайнствена и магическа представа на преживяванията си.

Друга категория хора в състояние Трепетлика са като сеизмограф, регистрират и реагират на атмосферата около тях, все едно имат невидими антени. „Прихващат “ приближаващи се конфликти или хора с психични разстройства и от това може да се почувстват наистина зле.

Цялата палитра на усещания тип Трепетлика от чувствителните личности им струва доста усилия да ги понасят и да се справят с тях. Без значение дали е  на работното място, у дома или сред компания от хора. Те успяват да „уловят“ във въздуха напрегната атмосфера, страховете на хората от финансови проблеми или война.

И както не може да опише от какво точно се страхува, човек трудно изобщо споделя и говори на тази тема. Когато обаче опитния консултант успее да разбере и разкрие, че се касае за Трепетлика, веднага я включва. Това е част от невероятната красота на Цветята на Бах.

Трепетлика помага на хора с натрапчиви мисли и представи, които ги завладяват и обсебват.  Есенцията помага и на малтретирани, които в един момент развиват вид постоянен страх от заплахи. Това състояние ги оставя дълго в неспокоен живот е непрекъсната тревога.

След приема на Трепетлика, започваш да преживяваш страховете си не така драматично и те намаляват своята сила и влияние върху теб. Засилва се вътрешната увереност заедно с една нова сигурност, че страхът е преодолим. Разпознаваш,  че съществува е една по-голяма сила от страха. Разбираш, че божествения закон със силата на любовта стои на всичко и тогава излишните страхове стават минимални или се изпаряват като утринната роса.

Щом овладееш това състояние на Трепетлика ще откриеш и по-фините нива на подсъзнанието си, ще достигнеш до нови знания за себе си и околния свят. С помощта на Трепетлика всички с повишена чувствителност ще осъзнаят, че това да чувстваш повече от другите хора е рядък подарък и привилегия.

2 коментара за “Неясният страх на Трепетлика

  1. Pingback: Познатият страх с Мимулус – Студио Пет Пръста

  2. Pingback: Цветя на Бах за деца – Студио Пет Пръста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *