Натрапчиви мисли с Бял кестен

„За тези които, не могат да спрат мисли, идеи и аргументи да навлизат в съзнанието им. Обикновено това се случва, когато интересът към конкретния момент не е достатъчно силен да запълни съзнанието им. Угрижените мисли остават или се завръщат, ако за момент биват изхвърлени от ума. Те кръжат отново и отново и ги измъчват“   Едуард Бах
                                                                                                                                                                               

Състоянието Бял кестен е свързан с хаотичното мислене и постоянно неподредените идеи. Хората в това състояние са непрестанно тормозени от мисли и идеи, които не оставят съзнанието им на мира. Те буквално могат да се побъркат от напрежение именно заради непрестанната мисловна атака.

Например, ако вие имате проблем в работата си или със своя партньор и след няколко часа дискусия вие достигате до решение. След това започват да ви се стрелкат идеи и мисли за същата ситуация как сте можели да се защитите или да кажете нещо друго. Точно тези мисли не ви оставят на мира, прехвърляте ситуацията през ума си, отново и отново.

В доста случаи състоянието Бял кестен не ви дава спокойствие и през нощта, защото не могат да ви се избият мислите от главата. Ситуацията може да се оприличи на затрупано бюро на което важните документи са най-отдолу, а маловажните са отгоре. Също като мислите в състояние Бял кестен, по-важните не се отчитат или се оставят на заден план. Докато първосигналните и постоянните изпъкват на преден план.

Продължавате да се измъчвате, мислейки си, защо не сте се сетили тогава и защо не сте изрекли важните неща. Подобни мисли често са токсични, защото блокират хората и не им позволяват да мислят спокойно Получават главоболие и от това не могат повече да спят. Имате една нервност и натрапливост на мислите, чувствате, че ще полудеете. 

Есенция Бял кестен е за лекота в главата, когато ви налягат тежки мисли. Заради умственото напрежение може да усещате напрежение в челото и очите. В положителен аспект, Бял кестен ви помага „да слезете от менталната въртележка“ и да достигнете спокойствие на ума. Тази есенция е свързана с душевното ви спокойствие и вътрешна прозорливост.

В този случай трябва да послушате инстинкта си и да проясните мисълта си или както се казва да си „проветрите“ главата. За да не се получи както в ситуацията с натрупаното с папки бюро и най-важните неща да останат на заден план. Настава време да се насочите към  Цветята на Бах.

Мисловния процес при хората е от изключителна важност и значение. Те трябва правилно да го организират и да се пазят от хронично претоварване, в противен случай главоболието ще е малкия ви проблем. Трябва да сте спокойни и да си подреждате мислите и да съумявате да слизате навреме от мисловната „въртележка“.

Щом сте вътрешно спокойни и мислите ви ще вървят лесно, ще можете да премисляте това което искате да кажете или направите. Така ще направите възможно най-правилния и спокоен избор и ще разрешите и най-бързо своят проблем. Когато послушате себе си или по-Висшия си Аз ще откриете как лесно да стават нещата. Мислите ви ще се подредят, няма да приемате дори и най-първосигналната си мисъл за решение и най-вече самите вие ще сте спокойни.

Реакциите в блокаж са:

  • Нежелани мисли и картини постоянно се появяват в мислите ви без да могат да бъдат спрени. Случка или проблем не ви оставят на мира и разяждат ума ви.
  • Постоянно мислите какво е можело да кажете или какво е трябвало да кажете, в ума ви сякаш се върти развалена плоча. Мислите ви са подобно на хамстерите в затворения барабан, които бягат, ала всъщност стоят все на едно и също място.
  • Усещате натрапчивите мисли в главата си като ехо което повтаря едно и също.

Положителният потенциал е:

  • Имате впечатляващ умствен капацитет и го ползвате целенасочено, концентрирате се добре, за да работите конструктивно с ума си.
  • Когато си изравните в нивото с Вътрешния си водач прочиствате ума си и подреждате мислите си.
  • Решението на всеки ваш проблем идва от спокойствието и чистите мисли.

1 коментар за “Натрапчиви мисли с Бял кестен

  1. Pingback: Безпокойството на Червения Кестен – Студио Пет Пръста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *