ЕмоцииСеберазвитиеЦветя на Бах

Животът с цветята на Бах

Бряст

 Живеете в изключително напрегнато, притиска ви времето, задълженията ви сякаш нямат край, докато времето за отпускане, почивка или просто нищонеправене е малко. Крещящо малко, на фона на работния процес, от който сякаш не излизате изобщо, поне така ви изглежда отвън. 

Друг факт за отбелязване е влиянието на медиите върху нас, как буквално те променят нашата същност. Заливат всекидневието ви с негативни послания и случки от ежедневието.  Това е друга бомба със закъснител, която цъка и в момента в който най-малко очаквате – гръмва и оставя развалини вътре във вас. Ако им позволите да нахлуят във вас…..

Децата са постоянния факторът, който добавя много мисли и грижи. Те имат толкова много нови предизвикателства, нощни страхове и притеснения. Тръгването на детска градина се оказва силен стрес, раздяла с мама или тате е сериозен проблем. В училищна възраст идват и много нови отговорности или трудната концентрация в час. Проблеми с отношенията в пубертета, после следва и реализацията в живота……..и още и още.

Емоциите влияят на вашата биохимия, която предава щафетата върху структурата на организма. Структурата е органичното ни тяло и щом проблемът е стигнал вече дотам, имаме задълбочаване на кризата. Здравето представлява триъгълник и там разполагаме с три страни – Биохимия, Емоции и Структура. Връзката между трите елемента е двупосочна, ето актуалния пример: Проблем със структурата дава отражение на биохимичните процеси в тялото. Те  съответно влияят на емоционалното състояние.

Към проблема е нужно винаги да се подхожда комплексно, цялостно – добре е да ползвате Бахови есенции, ако  включите и упражнения за тялото, ще бъде още по-добре. Колкото е възможно да ползвате естествени материи в облеклото си и разбира се, качествена и чиста храна. Балансът много често е труден, изглежда даже непостижим на моменти, важно е да постоянно да опитвате.

Поддържането на баланс в живота и с нищо да не се прекалява е залог да очаквате едно спокойствие. За отношението на съвременната медицина към човешкото тяло можем да се говори с неприятни изживявания – тя работи предимно с неговата физическа структура като в областта на хирургията е много добра и незазенима. Отчасти включва и  биохимията на човека, всичко е въпрос на преценка..

Баховите капки ви разрешават актуален емоционален проблем, това което днес и сега ни вълнува и притеснява. Цветята на Бах не търсят какви са болестите на човека и конкретния характер, въпреки, че и това е от значение,  въпросът е днешното състояние. Защото актуалните въпроси са с днешна дата, докато след седмица могат да са различни. Важен е настоящия проблем, той е от значение. Успехът с Баховата терапия се постига щом тя  влезе в ежедневието ви, да не чакате голям проблем да ви дойде на главата и тогава да се сетите за нея.

В днешно време страдате от обремененост от информация – все едно сте на кръстопът на много реки и те се „вливат“ във вас. Д-р Бах е изнамерил 38 есенции и ги е разпределил по роли като в един спектакъл. Първо идват 12-те лечителя, следват ги 7-те помощника и след тях се допълва с още 19 допълнителни помощника.

В ежедневието някак ни бяга фокуса, изпадаме в „дупка“ и напрежението идва от различни посоки – страхове и несигурност в бъдещето, множество отговорности и задачи за отхвърляне и вечно бързане, проблеми с колеги и тиранични шефове, трудности с бизнеса, финансови проблеми, трудни отношения в семейството, преходи в живота, и още много други.

Тук на помощ идват цветните есенции на д-р Бах! Те трансформират нашите разболяващи чувства в най-красивия им потенциал и възобновяват връзката със собствените ни душевни сили за самоизцеление! Внасят увереност в нас и най-вече премахват блокажите и бариерите, които сами си изграждаме! Помагат ни да постигнем душевна хармония и да се справим с трудностите в живота, да бъдем себе си!

Радвайте се на живота!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *