Животът с цветята на Бах

Живеете в изключително напрегнато състояние, притиска ви времето, задълженията ви сякаш нямат край. Докато малкото време за отпускане, почивка или просто нищонеправене е недостатъчно. Крещящо малко е, на фона на работния процес, от който сякаш не излизате изобщо или поне така ви изглежда отвън. 

Друг факт за отбелязване е влиянието на медиите върху вас, как те буквално променят вашата същност. Заливат всекидневието ви с негативни послания и травматични случки от нечие друго ежедневие.  Това е бомба със закъснител, която цъка и в момента в който най-малко очаквате – гръмва и оставя развалини след себе си.
Ако им позволите, те ще нахлуят във вас…..

Децата са постоянния факторът, който създава много мисли и грижи за настоящето и бъдещето им. Те имат толкова много нови предизвикателства, като малки имат нощни страхове и притеснения. Още с тръгването на детска градина се създават условия за силен стрес, раздяла с мама или тате е сериозен проблем. В училищна възраст идват и много нови отговорности или трудната концентрация в час. Проблеми с отношенията в пубертета, образованието е на фокус през цялото време,  после следва и реализацията в живота……..и още и още.

Емоциите влияят на вашата биохимия, която предава щафетата върху структурата на организма. Структурата е органичното ни тяло и щом проблемът е стигнал вече дотам, имаме задълбочаване на кризата. Представете си здравето като триъгълник и на трите му страни разполагаме – Емоции, Биохимия и Структура. Връзката между трите елемента е двупосочна и ето актуалния пример: Проблем със Структурата дава отражение на Биохимичните процеси в тялото. Те  съответно влияят на Емоционалното ви състояние.

Към проблема е нужно винаги да се подхожда комплексно, цялостно – Емоционалната страна се повлиява с цветята на д-р Бах. За правилната Биохимична страна на живота е отговорно храненето с чисти и качествени вещества. Ако включите и упражнения за тялото, това е Структурната страна на триъгълника, ще бъде още по-добре. Доколкото е възможно добре е да използвате и естествени материи в облеклото си. Балансът много често е труден, изглежда даже непостижим на моменти, важно е да постоянно да опитвате.

Поддържането на баланс в живота и с нищо да не се прекалява е залог да постигнете спокойствие и да сте в мир със себе си. За отношението на съвременната медицина към човешкото тяло можем да се говори с неприятни изживявания – тя работи предимно с неговата физическа структура като в областта на хирургията е много добра и незаменима, щом е належаща и нужна. Отчасти се включва и грижата на биохимично ниво, което е добър плюс.

За да постигнете пълно вътрешно равновесие е нужно да погледнете в какво е състоянието ви във психоемоционалната сфера. Цветята на Бах не търсят какви са болестите на човека, те разрешават актуалния емоционален проблем, това което днес и сега ви вълнува и притеснява. Защото актуалните въпроси са с днешна дата, докато след седмица могат да бъдат различни, настоящето е от значение. Успехът с цветотерапията на Бах се постига щом тя  влезе в ежедневието ви, да не чакате голям проблем да ви дойде на главата и тогава да се сетите, нещо е необходимо да направи.

В днешно време сте обременени от информация – все едно сте на кръстопът на много реки и те се „вливат“ във вас. Този процес предизвиква объркване във вас и вие трудно „плувате“ натоварени с информация. Напрежението, фрустрацията и изтощението може да ви съпътстват дълго време. Случва се в ежедневието някак да ви бяга фокуса, изпадате в „дупка“ и напрежението идва от различни посоки и най-вече се складира вътре във вас като например :

  * страхове и несигурност в бъдещето,
  * множество отговорности и задачи за отхвърляне
  * това вечно бързане 
  * проблеми с колеги и тиранични шефове
  * трудности с бизнеса, финансови проблеми 
  * трудни отношения в семейството
  * преходи в живота  
  * и още много други….

Тук на помощ идват цветните есенции на д-р Бах! Те трансформират вашите разболяващи чувства в най-красивия им потенциал и възобновяват връзката със собствените ви душевни сили за самоизцеление. Внасят увереност във вас и най-вече премахват блокажите и бариерите, които сами си изграждате! Помагат ви да постигнете душевна хармония и да се справите с трудностите в живота, да бъдете в мир със себе си! Д-р Бах е открил 38 цвята и ги е разпределил по роли като в един спектакъл на живота на човека. Първо идват 12-те лечителя, следват ги 7-те помощника и след тях се допълват с още 19 участника. 

Това е вашият спектакъл и главната роля е ваша, вие сте звездата и дали ще бъдете удовлетворени от него зависи само от вас самите. И да не забравя, вие сте също и режисьорът, Бог ви е дал това право да „играете“ както решите. Можете да репетирате колкото ви е нужно, да подобрявате вашето изпълнение докато сте в човешкото си тяло.
И нека природата да ви помага в това начинание, защото все още не е късно да „изгреете“ в собственото си лице и това на вашите любими хора. Цветята на д-р Бах ви подкрепят в вашите репетиции и ето 
тук ще открието как.

 Радвайте се на живота!

СЛЕДВАЙ РИТЪМА НА ПРИРОДАТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.