Издръжливост и сила с Дъб

„За тези, които правят усилие и се борят или за да оздравеят или в своето ежедневие. Те продължават да опитват едно след друго нещо, дори и техния случай да изглежда безнадежден. Те обаче продължават да се борят, дори когато са болни и болестта им пречи на задълженията. Те са храбри хора и се борят с големи трудности, не загубват надежда, нито се отказват от усилията си “   Едуард Бах 

                                                                                                                                                                                     

Издръжливостта и силата са символа на тази есенция, като често в отрицателната и същност според д-р Бах е заложено прекомерно висок стандарт за работа и живот. В един момент това разбиране натрупва много стрес и напрежение, тогава животът се превръща в безкрайна борба. В тази борба от една страна печелиш с непоколебимост и неуморни действия, от другата страна на монетата обаче е огромната умора, която натрупваш.

Въпреки това ти не се предаваш и продължаваш в същия дух без да признаваш, че вече ти е много трудно. Трудно преценяваш кога да намалиш оборотите за да предотвратиш тежката физическа умора която те затисва. Буквално изцежда силите ти и ти продължаваш напук само благодарение на голямата си вътрешна сила. Но, все пак докога ?! 

Притежаваш невероятната сила да се справиш с всички предизвикателства, също като самото дърво Дъб, което издържа и оцелява на места със земна радиация. Ако пропускаш да правиш известни паузи след натоварването неизменно в един момент ще бъдеш спрян или от нервен срив или от блокаж във формата и на физическа болест.

Тези хора, в състояние или с характер Дъб са известни като хора на дълга и за тях той е най-голямата добродетел. Те не се оплакват и са истинска опора на семейството си и в работата която работят, на тях шефа във фирмата разчита безрезервно.

В състояние Дъб не признаваш умората, а почивката ти не е от такова значение за теб, непрестанно повишаваш квалификацията и уменията си. Избягваш да поемаш по лесния път и търсиш постоянно да постигнеш това, което ти си си наумил . Нищо не може да те спре.

Никога да се показваш слаб пред другите, бориш се дори да изглежда безнадеждно. Ако случайно се разболееш имаш стремежа по-бързо да се излекуваш. Въпрос на чест е да оправдаеш очакванията на другите за себе си, защото обратното ще счетеш за провал.

Като дете рядко си бил хвален просто защото твоите успехи са приемани като подразбиращи се. Щом обаче пораснеш, превръщаш стремежа си да успееш вече в самоцел и го следваш неотклонно. Ти си като хрътка, не изпускаш следата и до последно преследваш целта.

Ти си възхищение за хората около теб заради твоята борбеност и решимост да не допускаш нещата да те надвият. Неизтощим, ти сам се принуждаваш да издържаш на огромното натоварване, дори вече да си накрая на силите си. За щастие с Цветята на Бах е възможно да укротиш изтощението си.

В положителен аспект щом за почнеш да приемаш цветната есенция на Дъб, лека полека ще намалее това нечовешко напрежение под което сам се поставяш. Ще усетиш как тялото ти се събужда нов живот и енергията ти потича плавно и сърцето ти започва да пее. Радостта от живота се завръща с игривите моменти и ще влагаш по-малко усилия за същата свършена работа.

Есенцията Дъб ще те изважда по-бързо от болестното състояние в което си попаднал въпреки, че си имал доброто желание, въпреки това обаче умората те е повалила. Започваш да разбираш, че другите могат да поемат собствения си товар, въпреки че доскоро си им помагал с него.

Можеш да прецениш кога да спреш работа и да останеш в рамките на възможностите си. Можеш да свършиш много работа, но вече преценяваш кога да кажеш „достатъчно“. Справяш се с радост и използваш своята сила и издръжливост разумно и с мисъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *