Ин/Ян клетъчен баланс“

ЖИВОТЪТ Е БАЛАНС НА ИН/ЯН

ЧУВСТВИТЕЛНИ ЛИ СТЕ КЪМ ТЕМИТЕ „ТОТАЛНО ЗАМЪРСЯВАНЕ“ И „КЛЕТЪЧЕН ГЛАД“ ? 

 

СВЕТЪТ ДНЕС Е ЗАМЪРСЕН, ХРАНАТА СТАВА БЕДНА И ВРЕДНА  НА СЪДЪРЖАНИЕ

 В древността

Знаете ли, че преди столетия китайският семеен лекар е получавал хонорар само, докато семейството е здраво! В противен случай не са заплащали своето лечение.
В търсене на начини да се поддържаме в добро здраве, профилактичната програма „Доктор на себе си“ дава голяма част от отговорите.

В днешно време

Преди двайсет години китайската държава решава да потърси отново философията на традиционната китайска медицина.  В древните трактати откриват двете храни, които осигуряват здравето и баланса – това са Боровият прашец и Екстракта от бамбукови листа. Боровият прашец храни клетката с всички необходими вещества, а бамбукът чисти клетката от всички вредни вещества. Това е всичко, което ни е нужно – ИН и ЯН в перфектна симбиоза. При това в най-доброто съотношение, създадено от гения на дивата природа!

Малко факти за боровия прашец:

БОРОВ ПРАШЕЦ От древни времена боровият прашец е известен със свойствата си да подмладява и да удължава живота! Днес вече се знае защо! Институтът по хранене към Мюнхенския технологичен университет е открил в боровия прашец цели 268 вещества, докато на нашата клетка са и необходими 200! За сравнение най-богатата известна досега храна е пчелния прашец, която съдържа 90 съставки.

Тези свойства има Pinus Massoniana, бор-ендемит, виреещ предимно в Китай, в областта наречена „езеро на Хилядата острова“ (провинция Zhejiang), където го наричат „бор патриот“. Боровете са диворастящи, ендемити са – не се култивират, опрашват се от вятъра, а не от насекоми. Ако искате да си осигурите от аптеката всичко това, ще се наложи да излезете с куп шишенца за куп пари и в произволни, създадени от човека комбинации.

Боровият прашец марка Guozhen, дава тонус, енергия и концентрация без аналог, които все повече липсват на днешния градски човек. Преборва хроничната умора, така разпространена в наши дни. На какво се дължат върховите постижения на китайските спортисти в последните пет олимпиади?
Тайната вече се знае – приемат боров прашец!

Повече за екстракта от бамбук:

ЕКСТРАКТ ОТ БАМБУКОВИ ЛИСТА – има дълга традиция в използването му за храна.
Продуктът с марка Guozhen  е изготвен от листа на бамбук вид  Lophatherum , растящ на територията на градския окръг Анжи, в провинция Чжецзян (Anji, Zhejiang Province). 

Неслучайно бамбукът е символът на черния дроб в китайската традиционна медицина.  Именно той е органът, който пречиства тялото метаболитните остатъци и вредните вещества. Бамбукът притежава ефекта на гинко билоба, без страничните му ефекти, и е перфектен за предпазване от всички т.нар. старчески и дегенеративни болести – деменция, склероза, инфаркти, инсулти и т.н.

Свободните радикали в организма имат пагубно въздействие и бамбукът е ефективен начин за справяне с тях. Имаме новина за мъжете и тя е, че екстрактът от бамбукови листа е тяхната профилактика за простатната жлеза. В стадия на заболяване на простатата в комбинация с боровия прашец се получават чудесни резултати.

Значимост

Боровият прашец и бамбукът са със статут на национално богатство за Китай, както е газта за Русия и петролът за арабските страни. Произвеждат се с най-висок приоритет от държавна китайската корпорация „Нова Ера“, на пряк контрол от правителството. Продуктите са одобрени като храна за китайските космонавти, доказателство силата на боровия прашец и бамбука.
Компания Нова Ера е единствен партньор на китайската космическа програма „China Space“

Благодарение на боровия прашец и екстрактът от бамбукови листа, китайският олимпийски спорт от 2000-та година насам, е неизменно в челната тройка по спечелени медали.
Мисля, че това е още една абсолютна гаранция за тяхното качество и ползи!

Днес програмата може да бъде част и от вашия живот

НАПРАВЕТЕ КОНТАКТ С МЕН НА : 0888 979 539 Viber/WhatsАpp/Messenger – Николай Колев

СЛЕДВАЙ РИТЪМА НА ПРИРОДАТА

БОРОВ ПРАШЕЦ Guozhen

За боровия прашец пише в медицинските трактати в Китай още преди повече от 2400 години. В продължение на векове, местните власти изпращали боров прашец в знак на почит към императора в древен Китай. Всъщност в тези времена боровият прашец е бил достъпен за изключително малък кръг от хора.

Днес високите технологии предоставят много възможности извършване на различни изследвания.
В началото на 90-те години са извършени изследвания на боровия прашец в Лабораторията за изследване на микроелементите в Главната болница НОАК в Пекин. За потвърждение и по-задълбочени изследвания на боровия прашец той е изпратен и в Институтът по физиология на храненето (Европейски изследователски център за изучаване на микроелементите) към Техническия университет в Мюнхен. 

Проведените изследвания потвърждават, че боровия прашец съдържа повече от 260 биологично активни вещества. Това е пряко доказателство, че боровият прашец е най-богатата на хранителни вещества храна, известна досега в целият свят. 

Създаден от дивата природа без човешка намеса той се използва както за храна, така притежава и лекарствени свойства, традиционната китайска медицина го счита за лекарство. Това твърдение напълно покрива казаното от Хипократ „….нека храната да бъде твое лекарство“   

Производството на боров прашец с марка  „Guozhen“ е гарантирано с най-високо качество от държавната корпорация New Era Health Industry Group Co. Ltd.  Строгият контрол на технологията за приготвяне има за цел да запази изцяло качествата му. Разбиването на спородермата на боровия прашец (3 нанометра) подобрява неговото проникване и усвояване на клетъчно ниво.   

В света има много видове бор, но боровият прашец годен за консумация и с най-богат състав на ценни хранителни вещества се добива само от вида Pinus Massoniana. Този вид бор вирее изключително в Китай и в минимални количества в съседни страни, като например Виетнам. Расте  на 1500 м надморска височина в местността от която се събират този боров прашец се нарича „Езеро на Хилядата острова“(провинция Чжецзян Zhejiang) 

* Боровият прашец напълно елиминира умората, повишава издръжливостта и укрепва физическата сила и дава енергия и тонус. Именно затова е основна храна за олимпийските спортисти и космонавти в Китай.

Боровият прашец  регулира работата на жлезите с вътрешната секреция, подобрява обмяната на веществата. Начинът по който се случва това е като нахрани качествено всички клетки в организма. Има възможността да прониква през клетъчната мембрана.

* Способен е да защитава сърдечно-съдовата система, подобрявайки състоянието на съдовете на сърцето и мозъка. Един от компонентите на боровия прашец, рутинът, усилва здравината на капилярите и еластичността на кръвоносните съдове.

* Боровият прашец  активира клетките на черния дроб и регулира секрецията на жлъчката, което в крайна сметка, осигурява защита против чернодробни заболявания. Уникална е способността на боровия прашец също да защитава черния дроб и от алкохолна интоксикация.

Боровият прашец съдържа холин и ключовият му компонент лецитин предпазва от чернодробна стеатоза (затлъстяване), и в същото време е хепатопротектор.  Експериментално е доказано, че холинът е едно от малкото вещества, способни да преодоляват кръвно – мозъчната бариера, чиято основна функция е да защитава мозъка от всякакъв род диети и неправилно хранене.

* Боровият прашец съдържа 18 от 20-те аминокиселини, включително и 8-те незаменими аминокиселини.

* От растенията най-много азот има в прашеца, азотът е важен за живота, и е базов елемент на аминокиселините и най-важен компонент на протеините. В прашеца протеините съществуват като протеноиди.

* Забавя процесът на стареене на клетките, като елеминира свободните радикали в тях и с това увеличава активността на СОД (супероксид дисмутаза). По време на клинични тествания, след прием на боров прашец, при възрастни хора постепенно е изчезвала старческата пигментация на кожата.

Кой има нужда:

* Всеки който страда от липса на енергия и има хронична умора
* За профилактика и при проблеми на Черния дроб и жлъчен мехур 
* Дава пълноценно хранене на клетъчно ниво
* Помага при нарушения в ендокринната система
* Ако тренирате активно освен че ви осигурява енергия, има чудесно следтренировъчно действие.  
* Фокусира и създава условия за качествена работа през деня.
* Улеснява зачеването

Противопоказания: 
Индивидуална непоносимост към някоя от съставките на боровия прашец (таблетки/на прах).

НАПРАВЕТЕ КОНТАКТ С МЕН НА : 0888 979539 Viber/WhatsApp/Messenger – Николай Колев

ЕКСТРАКТ ОТ БАМБУКОВИ ЛИСТА Guozhen

Листата на бамбука имат дълга история, както в хранителната промишленост, така и в медицината на Китай. Изследванията показват, че бамбуковите листа съдържат множество полезни съставни вещества като флавоноиди, фенолови киселини, антраценови хинини, лактони, амилози и микроелементи. 

Един любопитен факт за бамбука с който китайските изследователи са потвърдили благотворното му действие. В търсене на още доказателствата, те са открили едно любопитно и безпорно доказателство – в мечките панди. Ежедневно мечките панди изяждат около 15 кг. бамбук и в следствие този начин на хранене, изследванията установили, че тези животни притежават най-чистите сърдечни съдове в животинския свят.

Бамбуковите листа намаляват окисляването и изграждат защита срещу свободните радикали и имат силен антиоксидантен ефект. Антикоагулиращия им ефект предотвратява натрупването на тромбоцити, като по този начин се подобрява микроциркулацията. 

Извършват много добра профилактика на кардио и цереброваскуларните съдове, имат чудесно съдоразширяващо действие. Подпомагат в изчистването на холестеролови плаки от артериалните съдове. Флавоноидите в бамбуковите листа притежават определено защитен ефект в модела на окисляването на LDL (лошия холестерол) на човека. 

Могат да препятстват развитието на злокачествени състояния, защитават черния дроб, разширяват капилярните съдове. Повишават мозъчната активност, подобряват паметта и съня, а също повлияват и положително върху текстурата на кожата. 

Научната академия в Япония е открила, че структурата флавоноидите на в бамбуковите листа е подобна на структурата на човешкия хемоглобин. Флавоноидите в бамбуковите листа е в много по-висока степен нетоксичен, в сравнение с гинко билоба, например.

Общоизвестен факт е, че листата на дървото гинко (gingko) съдържат определено количество от киселината гинко, която е опасна в определено количество за човешкото тяло. Флавоноидите в бамбуковите листа повишават съществено съдържанието на липопротеини с висока плътност. 

Клиничните наблюдения са показали, че флавоноидите от бамбуковите листа се оказват ефективни при хиперлипидемия или повишено съдържание на холестерол в артериалните съдове. От проведените изследвания  става ясно, че високите и средни дозировки на екстрактът от бамбуковите листа могат да предотвратят инфаркт на миокарда, предизвикан от наслагване на лигатура в коронарната артерия. Екстракта от бамбуковите листа явно подобряват и състоянието при миокардиална исхемия, а също защитават от нея.

Флавоноидите в бамбука също така могат да намалят големината на областта с инфаркт, показвайки зависимост от размера на дозата, която се приема. Бамбуковите листа противодействат на натрупването на тромбоцити и имат изразен ефект при контролиране на нивото на коагулация

Хора, които току-що са започнали да приемат екстрактът от бамбукови листа „Гуочжен“, може да усетят болка в стомаха, защото именно в стомаха може да се образува по-голямо количество солна киселина в стомаха. Това е нормално при приемането на екстракта от бамбуковите листа и хората могат да продължат да го приемат с храна или непосредствено след храна.

Някои хора може да усещат вътрешна температура. Това е типичен симптом след приемането на флавоноиди от бамбуковите листа, които стартират изчистване кръвта и ускоряват нейната циркулация. 

Бамбукът е качествен и най-богат източник на силиций, необходимият микроелемент за чудесна кожа, здрава коса и блестящи нокти

Изследванията накратко документират, че:
Флавонът в бамбуковите листа може да контролира активността на седем общи патогенни вируса в пикочната система – E.faecalis, S. pyogenes, S. epidermidis, P. vulgaris, K. pneumoniae, S.aureus и E.coli.

* Бамбуковите листа противодействат натрупването на тромбоцити и имат изразен ефект при контролиране на нивото на коагулация.  
Благоприятства работата на сърдечно-съдовата система и я почиства от наслагвания, така разширява съдовите артерии.
* Повлиява благотворно проблеми с Белите дробове и/или съпътстващи нарушения на дихателната система.
Екстрактът от бамбукови листа е богат на антиоксиданти и подобрява алкалната среда в организма.
* Силен помощник за профилактика и при проблемни състояния на простатата и следоперативна помощ в комбинация с боровия прашец. 
Богат източник на силиций !

Световната здравна организация (СЗО) препоръчва на всеки човек да приема по 1 г флавоноиди на ден. Екстрактът от бамбукови листа съдържа 17.5 мг. флавоноиди.

Кои имат нужда: 
* хора с понижен и нисък имунитет,
* с високо ниво на липиди в кръвта,
* с високо кръвно налягане,
* страдащи от затлъстяване и мастна хепатоза на черния дроб 
* млади хора и хора на средна възраст, които се нуждаят от повече антиоксиданти
* за намаляване на възрастовите промени и на последствията от радиацията 
* хора на средна възраст и стари хора, страдащи от сърдечносъдови заболявания – профилактика и  предотвратяване
* хора, в чиито семейства в миналото е имало членове със сърдечно-съдови заболявания

Противопоказания:
Индивидуална непоносимост към съставките на бамбука.
Да не го приемат, деца под 12 години, бременни жени, жени-кърмачки. Хора с язва и стомашни проблеми, също така преминали през инсулт и инфаркт задължително да се консултират със своя личен лекар, преди употреба. 

 

СЪРДЕЧНИЯТ ВИТАМИН К2 И НАТТОкиназа Guozhen

Витамините са ни нужни са ни за правилния растеж, жизнеността и доброто
функциониране на всички органи и системи в тялото ни. От това зависи и доброто ни физическо и психическо състояние. Без наличието на всички витамини е изключително трудно и даже невъзможно да се поддържа живота.

Настоящия витамин К2  е един от рядко споменаваните доскоро, но това
не намалява неговото значение. Щом има К2 значи има и К1, нека да видим с какво се различават един от друг. Самият витамин К е мастноразтворим и се разделя на две основни части – К1 и К2.

К1 е по-отдавна известен и неговия ефект се простира върху кръвосъсирването, но днешната тема е К2 – неговият по-малък и значим брат. В днешно време К2 предизвиква все повече интерес и затова и проучванията за него все още продължават.

Какво обаче знаем за К2 до момента?

При разнообразно и балансирано хранене витамин К2 се съхранява в черния дроб и мастната тъкан. Тъй като често този витамин е в малки количества в организма, нуждата от допълнително добавяне е винаги добре дошла.

Известно е, че той участва в костната обмяна и оттук има
доказана роля в предпазването от остеопороза и същевременно ограничава натрупването на калций в меките тъкани. Ролята му да ограничава образуването на съдови калцификати е изключително актуална с днешна дата.

Затлъстяване, захарен диабет, сърдечносъдови заболявания,
метаболитен синдром, болестта на Алцхаймер, деменция, някои форми на рак и др. са списъкът в който основна роля за превенция играе К2. Известно е също, че нашият организъм произвежда малко количество от този витамин, но не достатъчно за поддържаме добро здраве и да стоим далеч от болести.

Витамин К2 откриваме в малки количества в ограничен брой храни и затова се счита, че хранителните добавки са един добър начин да се поддържа оптималното му ниво в организма.

Изследвания доказват, че приемът на К2 ограничава възникването и развитието на метаболитен синдром. Неговото добро въздействие върху контрола на теглото и затлъстяването е още един плюс в негова сметка. И не на последно място ще отбележим и противовъзпалителните ефекти и влиянието на К2 върху хроничните възпаления.

Системният дефицит на К2 в организма може да доведе до остеопороза и фрактури, образуването на кариеси, коронарна болест, калцификации в меките тъкани, преддиабетно състояние, диабет и автоимунни заболявания, болест на Алцхаймер, също и рак.

Дефицитът на К2 лесно се достига при честа употреба на антибиотици, статини и варфарин (антикоагулант). Установени препоръки за приемна К2 няма, тук ще отбележим препоръките на UK National Dietary and Nutrition Survey. 

Това са съответно за жените 36мг и за мъжете 56мг – витамин К2.
В редица проучвания са установили, че ефективните дози чрез добавяне на витамин К2 са между 75-100 мг/дневно.

В кои храни и по колко се съдържа К2?

Започваме с шампиона по съдържание на витамин К2 и това е НАТТО (1034 мкрг./100г.) Най-богатият източник на витамина се приготвя чрез ферментация на соеви бобчета и се получава bacillus subtilis natto. Натто е специфична традиционна японска храна, която заради силния си вкус и аромат не е добила известност в света.

НАТТО съдържа и голямо количество протеини, витамини А, от група В, и С, и особено на ензима натокиназа, които разлага фибрина в кръвта.
Ензимът живее 12 часа в човешкият организъм. Съдържа също и минералите калций, магнезий, желязо, фосфор и мед.
Наричат Натто японската храна за здраве и дълголетие.

* Натто премахва прекомерното количество фибрин – неглобуларен белтък, причината за образуване на тромб.
* Подобрява микрофлората на стомашно-чревния тракт
* Ефективен при болест на Алцхаймер
* Намалява съсирването на кръвта, помага при инфаркт на миокарда, и белодробнта емболия
* Витамин К2 намалява болката в ставите, превенция срещу остеопороза.

Други източници на витамин К2 представляват и сирената например:
* твърдите сирена съдържат (76.3 мкрг./100г.) 
* меки сирена като бри (56.3 мкр./100г)  
* гауда, чедър (10.2 мкрг./100г.) 
* извара (24мкрг./100г.)
* краве масло (15 мкрг./100г.)

Типично българските домашно приготвени кисело зеле и
туршии съдържат около (4.8 мкрг./100г.) Добрите батерии, които живеят в нашите черва също имат възможността да произвеждат К2, щом имаме разнообразно и балансирано хранене.

Като цяло се налага изводът, че основно хранителните продукти подложени ферментационни процеси съдържат витамин К2. Отново Изтокът е причина да открием нещо уникално в лицето на НАТТО.

Студио Пет Пръста е партньор на програмата „Доктор на себе си“, която е с произход Китай и НАТТО марка Guozhen е влючено в нейната профилактична практика.

Изложеното в тази статия има за цел да инфомира за виждането на традиционната китайска медицина за подпомагане на работата на вътрешните органи в организма на човека. Тя не дава идеи за лекуване и помага на този, който желае да разшири мирогледа си с Източната гледна точка. Ако имате здравен проблем, силно ви препоръчваме да се обърнете към лекар с природосъобразна насоченост в неговата практика. Бъдете здрави и в отлично настроение.

НАПРАВЕТЕ КОНТАКТ С МЕН : 0888 979539 Viber/WhatsApp/Messenger  Николай Колев