Ин/Ян Енергиен баланс“

ЖИВОТЪТ Е БАЛАНС НА ИН/ЯН

Чувствителни сте на темите „Тотално замърсяване“ и „Клетъчен глад“ ?
В днешния все по-замърсен свят с по-бедна и понякога вредна храна и 
липса на баланс в живота….

 В древността

Знаете ли, че преди столетия китайският семеен лекар е получавал хонорар само, докато семейството е здраво! В противен случай е заплащал лечението им от собствения си джоб.
В търсене на начини да се поддържаме в добро здраве, профилактичната програма „Доктор на себе си“ дава голяма част от отговорите.

В днешно време

Преди двайсет години китайската държава решава да потърси отново философията на традиционната китайска медицина.  В древните трактати откриват двете храни, които осигуряват здравето и баланса – това са Боровият прашец и Екстракта от бамбукови листа. Боровият прашец храни клетката с всички необходими вещества, а бамбукът чисти клетката от всички вредни вещества. Това е всичко, което ни е нужно – ИН и ЯН в перфектна симбиоза. При това в най-доброто съотношение, създадено от гения на дивата природа!

Малко факти за боровия прашец:

БОРОВ ПРАШЕЦ От древни времена боровият прашец е известен със свойствата си да подмладява и да удължава живота! Днес вече се знае защо! Институтът по хранене към Мюнхенския технологичен университет е открил в боровия прашец цели 268 вещества, докато на нашата клетка са и необходими 200! За сравнение най-богатата известна досега храна е пчелния прашец, която съдържа 90 съставки.

Тези свойства има Pinus Massoniana, бор-ендемит, виреещ предимно в Китай, в областта наречена „езеро на Хилядата острова“ (провинция Zhejiang), където го наричат „бор патриот“. Боровете са диворастящи, ендемити са – не се култивират, опрашват се от вятъра, а не от насекоми. Ако искате да си осигурите от аптеката всичко това, ще се наложи да излезете с куп шишенца за куп пари и в произволни, създадени от човека комбинации.

Боровият прашец дава тонус, енергия и концентрация без аналог, които все повече липсват на днешния градски човек. Преборва хроничната умора, така разпространена в наши дни. На какво се дължат върховите постижения на китайските спортисти в последните пет олимпиади?
Тайната вече се знае – приемат боров прашец!

Повече за екстракта от бамбук:

ЕКСТРАКТ ОТ БАМБУКОВИ ЛИСТА – има дълга традиция в използването му за храна. Продуктът е изготвен от листа на бамбук вид  Lophatherum , растящ на територията на градския окръг Анжи, в провинция Чжецзян (Anji, Zhejiang Province).

Неслучайно бамбукът е символът на черния дроб в китайската традиционна медицина.  Именно той е органът, който пречиства тялото метаболитните остатъци и вредните вещества. Бамбукът притежава ефекта на гинко билоба, без страничните му ефекти, и е перфектен за предпазване от всички т.нар. старчески и дегенеративни болести – деменция, склероза, инфаркти, инсулти и т.н.

Свободните радикали в организма имат пагубно въздействие и бамбукът е ефективен начин за справяне с тях. Имаме новина за мъжете и тя е, че екстрактът от бамбукови листа е тяхната профилактика за простатната жлеза. В стадия на заболяване на простатата в комбинация с боровия прашец се получават чудесни резултати.

Значимост

Боровият прашец и бамбукът са със статут на национално богатство за Китай, както е газта за Русия и петролът за арабските страни. Произвеждат се с най-висок приоритет от държавна китайската корпорация „Нова Ера“, на пряк контрол от правителството. Продуктите са одобрени като храна за китайските космонавти, доказателство силата на боровия прашец и бамбука.
Компания Нова Ера е единствен партньор на китайската космическа програма „China Space“

Благодарение на боровия прашец и екстрактът от бамбукови листа, китайският олимпийски спорт от 2000-та година насам, е неизменно в челната тройка по спечелени медали.
Мисля, че това е още една абсолютна гаранция за тяхното качество и ползи!

Днес програмата може да бъде част и от вашия живот

СЛЕДВАЙ РИТЪМА НА ПРИРОДАТА

БОРОВ ПРАШЕЦ

За боровия прашец пише в медицинските трактати в Китай още преди повече от 2400 години. В продължение на векове, местните власти изпращали боров прашец в знак на почит към императора в древен Китай. Всъщност в тези времена боровият прашец е бил достъпен за изключително малък кръг от хора.

Днес високите технологии предоставят много възможности извършване на различни изследвания.
В началото на 90-те години са извършени изследвания на боровия прашец в Лабораторията за изследване на микроелементите в Главната болница НОАК в Пекин. За потвърждение и по-задълбочени изследвания на боровия прашец той е изпратен и в Институтът по физиология на храненето (Европейски изследователски център за изучаване на микроелементите) към Техническия университет в Мюнхен. 

Проведените изследвания потвърждават, че боровия прашец съдържа повече от 260 биологично активни вещества. Това е пряко доказателство, че боровият прашец е най-богатата на хранителни вещества храна, известна досега в целият свят. 

Създаден от дивата природа без човешка намеса той се използва както за храна, така притежава и лекарствени свойства, традиционната китайска медицина го счита за лекарство. Това твърдение напълно покрива казаното от Хипократ „….нека храната да бъде твое лекарство“   

Производството на боров прашец с марка  „Guozhen“ е гарантирано с най-високо качество от държавната корпорация New Era Health Industry Group Co. Ltd.  Строгият контрол на технологията за приготвяне има за цел да запази изцяло качествата му. Разбиването на спородермата на боровия прашец (3 нанометра) подобрява неговото проникване и усвояване на клетъчно ниво.   

В света има много видове бор, но боровият прашец годен за консумация и с най-богат състав на ценни хранителни вещества се добива само от вида Pinus Massoniana. Този вид бор вирее изключително в Китай и в минимални количества в съседни страни, като например Виетнам. Расте  на 1500 м надморска височина в местността от която се събират този боров прашец се нарича „Езеро на Хилядата острова“(провинция Чжецзян Zhejiang) 

* Боровият прашец може напълно да елиминира умората, укрепва физическата сила и дава енергия и тонус. Именно затова е основна храна за олимпийските спортисти и космонавти в Китай.

Боровият прашец  регулира работата на жлезите с вътрешната секреция, подобрява обмяната на веществата. Начинът по който се случва това като нахрани качествено всички клетки в организма.

* Способен е да защитава сърдечно-съдовата система, подобрявайки състоянието на съдовете на сърцето и мозъка. Един от компонентите на боровия прашец, рутинът, усилва здравината на капилярите и еластичността на кръвоносните съдове.

* Боровият прашец  активира клетките на черния дроб и регулира секрецията на жлъчката, което в крайна сметка, осигурява предотвратяване на чернодробни заболявания. Уникална е способността на боровия прашец да защитава черния дроб от алкохолна интоксикация.

Боровият прашец съдържа холин и ключовият му компонент лецитин предпазва от чернодробна стеатоза (затлъстяване), и в същото време е хепатопротектор.  Експериментално е доказано, че холинът е едно от малкото вещества, способни да преодоляват кръвно – мозъчната бариера. Негова основна функция е да защитава мозъка от всякакъв род диети и неправилно хранене.

* Боровият прашец съдържа 18 от 20-те аминокиселини, включително и 8-те незаменими аминокиселини.

* От растенията най-много азот има в прашеца, азотът е важен за живота, и е базов елемент на аминокиселините и най-важен компонент на протеините. В прашеца протеините съществуват като протеноиди.

* Забавя процесът на стареене на клетките, като елеминира свободните радикали в тях и с това увеличава активността на СОД (супероксид дисмутаза). По време на клинични тествания, след прием на боров прашец, при възрастни хора постепенно е изчезвала старческата пигментация на кожата.

Кой има нужда:

* Всеки който страда от липса на енергия и има хронична умора
* За профилактика и при проблеми на Черния дроб и жлъчен мехур 
* Дава пълноценно хранене на клетъчно ниво
* Помага при нарушения в ендокринната система
* Ако тренирате активно освен че ви осигурява енергия, има чудесно следтренировъчно действие.  
* Фокусира и създава условия за качествена работа през деня.
* Улеснява зачеването

Противопоказания: 
Индивидуална непоносимост към някоя от съставките на боровия прашец (таблетки/на прах).
Бременни жени и жени-кърмачки да не го употребяват.

 

 

ЕКСТРАКТ ОТ БАМБУКОВИ ЛИСТА

Листата на бамбука имат дълга история, както в хранителната промишленост, така и в медицината на Китай. Изследванията показват, че бамбуковите листа съдържат множество полезни съставни вещества като флавоноиди, фенолови киселини, антраценови хинини, лактони, амилози и микроелементи. 

Един любопитен факт за бамбука с който китайските изследователи са потвърдили благотворното му действие. В търсене на още доказателствата, те са открили едно безпорно доказателство – в мечките панди. Ежедневно мечките панди изяждат около 15 кг. бамбук и в следствие този начин на хранене, изследванията установили, че тези животни притежават най-чистите сърдечни съдове в животинския свят.

Бамбуковите листа намаляват окисляването и изграждат защита срещу свободните радикали и имат силен антиоксидантен ефект. Антикоагулиращ ефект, който предотвратява натрупването на тромбоцити, като по този начин се подобрява микроциркулацията. 

Извършват много добра профилактика на кардио и цереброваскуларните съдове, чудесно съдоразширяващо действие. Подпомагат изчистването на холестеролови плаки от артериалните съдове. 

Могат да препятстват развитието на злокачествени състояния, защитават черния дроб, разширяват капилярните съдове. Повишават мозъчната активност, подобряват паметта и съня, а също подобряват текстурата на кожата. 

Научната академия в Япония е открила, че структурата флавоноидите на в бамбуковите листа е подобна на структурата на човешкия хемоглобин. Флавоноидите в бамбуковите листа е в много по-висока степен нетоксичен, в сравнение с гинко билоба, например.

Общоизвестен факт е, че листата на дървото гинко (gingko) съдържат определено количество от киселината гинко, която е опасна в определено количество за човешкото тяло. Флавоноидите в бамбуковите листа повишава съществено съдържанието на липопротеини с висока плътност. 

Клиничните наблюдения са показали, че флавоноидите от бамбуковите листа се е оказал ефективен при  хиперлипидемия или повишено съдържание на холестерол в артериалните съдове.

Бамбукът е качествен и богат източник на силиций, необходимият микроелемент за чудесна кожа, здрава коса и блестящи нокти

Изследванията накратко документират, че:
Флавонът в бамбуковите листа може да контролира активността на седем общи патогенни вируса в пикочната система – E.faecalis, S. pyogenes, S. epidermidis, P. vulgaris, K. pneumoniae, S.aureus и E.coli.

* Бамбуковите листа противодействат на натрупването на тромбоцити и имат изразен ефект при контролиране на нивото на коагулация.  
Благоприятства работата на сърдечно-съдовата система и ги почиства от наслагвания, така разширява съдовите артерии.
* Повлиява благотворно проблеми с Белите дробове и/или съпътстващи нарушения на дихателната система.
Екстрактът от бамбукови листа е богат на антиоксиданти и подобрява алкалната среда в организма.
* Силен помощник за профилактика и при проблемни състояния на простатата и следоперативна помощ в комбинация с боровия прашец. 
Богат източник на силиций !

Световната здравна организация (СЗО) препоръчва на всеки човек да приема по 1 г флавоноиди на ден. Екстрактът от бамбукови листа съдържа 17.5 мг. флавоноиди.

Кои имат нужда: 
* хора с понижен и нисък имунитет,
* с високо ниво на липиди в кръвта,
* с високо кръвно налягане,
* страдащи от затлъстяване и мастна хепатоза на черния дроб 
* млади хора и хора на средна възраст, които се нуждаят от повече антиоксиданти
* за намаляване на възрастовите промени и на последствията от радиацията 
* хора на средна възраст и стари хора, страдащи от сърдечносъдови заболявания – профилактика и  предотвратяване
* хора, в чиито семейства в миналото е имало членове със сърдечно-съдови заболявания

Противопоказания:
Индивидуална непоносимост към съставките на бамбука.
Да не го приемат, деца под 12 години, бременни жени, жени-кърмачки. Хора с язва и стомашни проблеми, също така преминали през инсулт и инфаркт задължително да се консултират със своя личен лекар, преди употреба. 

Изложеното в тази статия има за цел да инфомира за виждането на традиционната китайска медицина за подпомагане на работата на вътрешните органи в организма на човека. Тя не дава идеи за лекуване и помага на този, който желае да разшири мирогледа си с Източната гледна точка. Ако имате здравен проблем, силно ви препоръчваме да се обърнете към лекар с природосъобразна насоченост в неговата практика. Бъдете здрави и в отлично настроение. 

Следвай ритъма на Природата – Студио Пет Пръста