Ин/Ян баланс“

ЖИВОТЪТ Е БАЛАНС НА ИН/ЯН

ЧУВСТВИТЕЛНИ ЛИ СТЕ КЪМ „ТОТАЛНОТО ЗАМЪРСЯВАНЕ“ И „КЛЕТЪЧНИЯ ГЛАД“ ? 

 

 В древността

Знаете ли, че преди столетия китайският семеен лекар е получавал хонорар само, докато семейството е здраво! И щом пациентите му се разболеели не са заплащали за лечението. В търсене на начини да се поддържаме в добро здраве, профилактиката е първата и най-важна стъпка

В днешно време

В древните трактати откриваме двете храни, които осигуряват здравето и баланса – това са Боровият прашец и Екстракта от бамбукови листа. Боровият прашец и бамбуковите листа са изключително богати на хранителни вещества. Това са нашите енергии – ИН и ЯН в перфектна симбиоза. При това в най-доброто съотношение, създадено от гения на дивата природа!

Малко факти за боровия прашец:

„Боровият прашец, с неговия сладък, мек аромат и нетоксични свойства, овлажнява белите дробове и омекотява дишането, а също така помага при схващане на мускулите.
Той може да се използва и за правене на вино.”

Сводна фармакология (Materia Medica),
съставена от
Ли Шижен (Li Shizhen)
Династия Мин (1368- 1644гг. н.е.)

 

БОРОВ ПРАШЕЦ От древни времена боровият прашец е известен със свойствата си да подмладява и подхранва живота! Днес вече се знае защо! След задълбочени изследвания в него са установени повече от 200 биологично активни вещества, точно колкото са нужни на човека! За сравнение най-богатата известна досега храна е пчелния прашец, която съдържа между 90 – 150 съставки, в зависимост от конкретния пчелен прашец.

Тези свойства има борът Pinus Massoniana, виреещ предимно в Китай, в областта наречена „езеро на Хилядата острова“ (провинция Zhejiang), където го наричат „бор патриот“. Боровете са диворастящи, ендемити са – не се култивират, опрашват се от вятъра, а не от насекомите. 

Боровият прашец марка Guozhen е възстановява тонуса, усещате прилив на сила и концентрация, които все повече липсват на днешния градски човек. Успява да пребори хроничната умора, така разпространена в наши дни. На какво се дължат върховите постижения на китайските спортисти в последните пет олимпиади?  Тайната вече се знае – приемат боров прашец!

Боровият прашец съдържа 18 от 20-те аминокиселини, включително и 8-те незаменими аминокиселини (!). От растенията най- много азот има в прашеца, а азотът е важен за живота, той е базов елемент на аминокиселините и най-важен компонент на протеините. В прашеца протеините съществуват като протеноиди.


Повече за екстракта от бамбукови листа:

ЕКСТРАКТ ОТ БАМБУКОВИ ЛИСТА – има дълга традиция в използването му за храна. Продуктът с марка Guozhen  е изготвен от листа на бамбук вид  Lophatherum gracile, растящ на територията на градския окръг Анжи, в провинция Чжецзян (Anji, Zhejiang Province). 

Неслучайно бамбукът е символът на черния дроб в китайската традиционна медицина.  Именно той (черния дроб) е органът, който пречиства тялото от метаболитните остатъци и вредните вещества. Бамбуковите листа внасят допълнителна свежа доза кислород и в организма. Тяхната роля е валидна и перфектна за всяка възраст. Бамбуковите листа се отличават с голямо съдържание на флавоноиди. 

Значимост

Боровият прашец и бамбукът са националното богатство за Китай, както е газта за Русия и петролът за арабските страни. Произвеждат се с най-висок приоритет от държавна китайската корпорация „Нова Ера“. Продуктите са одобрени като храна за китайските космонавти, доказателство за силата на боровия прашец и бамбука.  

Благодарение на боровия прашец и екстрактът от бамбукови листа, китайският олимпийски спорт от 2000-та година насам, е неизменно в челната тройка по спечелени медали.

Изложеното в тази статия има за цел да инфомира за виждането на традиционната китайска медицина за подпомагане работата на вътрешните органи в организма на човека. Тя не дава идеи за лекуване и помага този, който желае да види източната гледна точка. Ако имате здравен проблем, силно ви препоръчваме да се обърнете към лекар с природосъобразна насоченост в неговата практика.
Бъдете здрави и в отлично настроение. 

СЛЕДВАЙ РИТЪМА НА ПРИРОДАТА