Депресия и мъка в Синап

„За тези, които са предразположени към изживяване на мрачни моменти или отчаяние. Сякаш черен облак ги обгръща и скрива светлината и радостта от живота, като често няма причина или възможно обяснение за това. При тези обстоятелства е почти невъзможно да изглеждат щастливи или весели“  Едуард Бах
                                                                                                                                                                          

 

Положителният аспект на цветът на Синап е свързан с онези най-чудесни състояния на веселост, ведро усещане и яснота в живота. Когато човек е на върха приятните преживявания, носен от потока на живота с богати емоции в дълбочина. Нищо не препречва слънчевата светлина, докато не пристигне тъмен облак.

Да, депресия и мъка са състоянията които олицетворяват отрицателният аспект на цвят Синап и вие потъвате в мрачно униние. Без причина, като балдахин се спуска меланхолията и ви изолира от околния свят в състояние на дълбока тъга. Усещате като  непознат своя си свят, силата ви изтича в незнайна посока, сякаш сте омагьосан.

Няма кой да ви освободи от властта на тази тъмна сила и ставате напълно зависим от нея. В състояние Агримония можете скриете част от вътрешното си състояние, докато в Синап всичко излиза на показ и не може да се скрие. Тъмната сила ви владее и не допуска дори светъл лъч, докато внезапно не изчезне, тъй както е дошла.

Навярно всеки поне веднъж е преживявал тези състояния може би без да намерите  логика в тях и не в екстремната им форма. Ако се върнете в спомен за подобно състояние ще си спомните за типични симптоми. Депресията идва на тласъци и без да има видима причина, тогава движенията ви става забавени и мотивацията ви сякаш е изчезнала.

Отрицателното състояние на Синап е характерно с понижената честота на вибрация и  всеки отрицателен  модел влияе на различните нива. На физическо ниво се забавят движенията ни, мотивацията ни рязко спада и не предприемаме почти нищо. В това състояние всичко ни е чуждо и непознато и сякаш външно трептене намалява нашето собствено.

Как възниква депресията и респективно отрицателното състояние на цветът на Синап е трудно да се каже. Много често това състояние е навестявало и художници, артисти, музиканти и като цяло хора на изкуството. Едно предположение, което разбира се е и факт, е че хората на изкуството са по-отворени към колективните чувства и емоции.

Често те поемат повече както от положителната енергия, така и от отрицателните емоции на хората. Това важи и за хората, които не са творци по занятие, обаче имат нежна и много по-чувствителна душа от преобладаващата част от другите човеци. Те попиват всичко от околните енергии, сили и емоции и трудно го преработват.

При хората на изкуството е по-различно, те могат да нарисуват картина, да напишат книга, да създадат филм или музикално произведение. Докато при обикновените хора този процес се потиска. Болката или скръбта от различни отрицателни конфликти и природни катаклизми стои на колективно ниво. Там, тя се складира и стои в сурово, непреработено състояние в невидимите сфери.

Оттам тя се спуска и даже направо се излива върху възприемчивите човеци и те трудно я преработват. Ако те творчески не я оползотворят, просто тихо и пасивно си страдат. За тези хора повлияни от отрицателното състояние в Синап е важно да осъзнаят, че могат чрез тази трудност да израснат на ново духовно равнище.

Многобройните опитности показват, че щом приемете съзнателно и вътрешно тези трудни състояния на тъга, вашето собствено състояние става по-леко. Състоянието Синап често се появява, когато ви предстои решаваща промяна и стъпка в живота. Щом веднъж приемете и преминете през това, ще претърпите и развитие.

Географското ви местоположение също е от значение за по-честата поява на настроението Синап. Липсата на достатъчно слънчева светлина е сериозен фактор за появата му и в Скандинавия е много често срещано състояние. Тази есенция е много полезна през пролетта, есента и в началото на зимата.

В положителното състояние на Синап вие преминавате през тези тъмни периоди с лекота и вътрешно сте весели.
Не позволявате на тъмните облаци да закрият вашето добро настроение и да ви потиснат. Приемате, че в природата има цикличност и след мрачното време винаги изгрява щедро слънце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *