Деликатната Агримония

      „За деликатните, забавните и весели хора, с усет към хумора, които обичат спокойствието и са ужасени от всяка препирня или кавга и за да ги избегнат, са готови да жертват много“      Едуард Бах
                                                                                                                                                                                                

Състоянието Агримония може да се срещне навсякъде в ежедневието ни. От продавача в магазина близо до работното ни място, до нашите близки.. Това емоционално състояние кара хората да си слагат щастливата маска и лесно не ще разпознаеш тяхната вътрешна болка.

Вие сте хора деликатни, нежни, свръхчувствителни, раними, обаче прикривате емоциите си, за да не натоварвате другите. Така за пред обкръжението си създавате впечатление, че нямате проблеми, което всъщност потискате характера им. Бихте направили всичко само мир и спокойствие да има.

Защото, ако има караница вас ви боли и ще се съгласите с всичко, за да запазите поне външния си свят мирно място. В своя вътрешен свят се стараете да постигнете поне имитацията на мир като увеличавате значително адреналина чрез употреба на прекалени количества цигари, алкохол и наркотици.

Стараете се да постигнете всичко това и с крайно екстремни дейности и да задоволите душата си ходейки на кино 8D, дискотека, барове и други такива занимания. Склонни сте към зависимости само за да избягате от реалността. За хората Агримония е важно да прикриват абсолютно всички по-различни чувства от радост. 

Затова вие често се явявате като душата на купона или на групата в която се движите, а вицовете ви могат да разсмеят абсолютно всеки човек. Но понякога може да се види и кривото им настроение, което се изразява в недоволство, например за дреболии.

Това състояние много често се вижда в тийнейджърите, които на тази възраст са много нестабилни относно своите емоции и решения. За тях е много важно да се харесат на околните и групата да ги приеме. Така те започват да подражават на общото поведение, което може да е в сблъсък с вътрешния им свят.

Признаците за състояние Агримония са обриви, скърцане със зъби, гризане на нокти или забиване на ноките си в ръката им докато спят, тикове, потропване с крака, правят разстройства и лошо усвояване на храните. Много типично за състоянието Агримония е, че те се влошават нощно време, когато маската пада и подсъзнанието взима връх. Те спят лошо, внезапно получават паник атаки, сърцебиене, безпокойство…Това се дължи на крайно много стрес натрупан в този човек и избива по различен начин.

Ако Агримонията е насаме със себе си, дори и тогава тя ще отрича, че има проблеми. Ще запази лъскавата обивка на щастлив човек, като си казва  ,,На другите не им влиза в работата как се чувствам наистина…,,Тук, на сцената се появяват вече и Цветята на Бах, способни да балансират състоянието Агримония.

Ключовите характеристики на Агримонията са старанието ви да прикриете вътрешната си болка като се опитвате да я заместите с външно щастие и безгрижие. Само истинските ви приятели ще разберат наистина, ако наистина имате проблеми.

Когато блокирате сте готови да излъжете за да не се наруши външния баланс, затрупвате се с работа и постоянно сте в движение. Така се опитвате да забравите проблемите си и търсите идеалния свят, макар да се чувствате самотни.

Въпреки, че не звучи обнадеждаващо, ако активирате положителният си потенциал можете да се превърнете в много добър дипломат. Вие израствате със събитията които ви се случват, въпреки че известна част от тях са лоши. Можете да достигнете истинска вътрешна радост, както и истинска хармония и вътрешен мир. И може би едно от най-важните неща е че сте оптимисти за своя живот.

1 коментар за “Деликатната Агримония

  1. Pingback: Драмата в Сладък кестен – Студио Пет Пръста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *