Безцелно в Див овес

„За тези, които искат да направят нещо значимо в живота си, да преживеят много и да се радват на всичко.  Да живеят пълноценно като черпят от живота с две ръце. Тяхната трудност обикновено е какво занятие да започнат. Имат голяма амбиция и често нямат дарби за професия която харесват, защото нямат призванието за нея. Това забавя процеса и съответно води до неудовлетворение.“ Едуард Бах                    

                                                                                                                                                                                                                                         За да откриете своето призвание е нужно да имате реална представа за своите възможности. Освен силно да желаете постигането на значими неща в живота си, добре е да знаете как да преследвате целта си. Изключително важно за вашето чувство на задоволство от това което ще постигнете.

Характерът на Див овес води началото си от младежките години и още от тогава е в режим на търсене, защото ги тласка амбиция. Нерядко този тип хора са надарени в много области и нещата просто им удават. Съществува обаче ето този проблем – какво точно да подхванат, защото нямат ясна представа.

Иначе казано, вие желаете сами да си управлявате живота и често сте склонни да вървите против течението. Действате по свой, нетрадиционен начин за да постигнете желаното от вас. За беда не знаете накъде точно отивате и това изразходва сили и енергия без да доближите желаната цел. 

Не искате да обвързвате с конкретни неща за дълго време и това може да ви е спирачка в намирането на своето място в обществото. Животът ви поднася нови възможности и вие ги използвате, както при половин дузина други професии преди това. И вие ги овладявате и се усъвършенствате в тях, като това ви радва за определено време.

Въпреки че сте постигнали в успехи в начинанията си, вие не можете да откриете онова едно единствено нещо което да ви привлече. След известно време работата която ви е носила радост вече е безинтересна и досадна, както и хората с които работите. Не ви достига вътрешна увереност за да приковете вниманието си към едно нещо задълго.

Това неспокойствие в Див овес погрешно се смята творческо и външните хора смятат, че за този тип хора е стимулиращо състояние. За по-дълъг период на работа обаче нещата стоят различно, вие вече търсите новото преживяване. Имате усещането, че даже и да притежавате талант за работата си, животът ви се изплъзва.

Вие сте вечните търсещи, все не успявате да си достигнете и осъществите крайната си цел. Разпилявате се във всички посоки и не се оставяте Вътрешния водач да ви води, който ще ви помогне да се съсредоточите в една цел. На вътрешен план отдавна е взето решение за живота ви, само трябва да се доверите на Себе си.

В живота не ви достига достатъчно дълбочина, а не да разпилявате излишно в ширина. По този начин ще установите, че страхът от бързо достигане на скучно състояние е погрешен. Точно обратно, откривате чисто нови преживявания и е съществено да разберете, да не търсите постоянно нещо различно. Направите ли правилното нещо, ще се измъкнете от омагьосания кръг.

Есенцията от цвета на Див овес постепенно ще ви успокои, ще ви вдъхне увереност и яснота какво искате в действителност. След което можете да впрегнете способностите си в името на една по-голяма цел. Тогава новите възможности няма постоянно да ви отклоняват от вече начертаният ви път.

В заключение, Див овес ще ви помогне също да изчистите и неуместните за вас модели на поведение. Подобряването на ориентацията ви в живота ще се подобри и ще можете да разпознаете своята лична мисия в живота. Защото вече знаете какво точно правите, преследвате и реализирате вашата цел.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *