Безнадежност и предаване в Прещип

„За тези, които са изпаднали в безнадеждно състояние. Те са се предали, така че няма какво повече да бъде направено за тях. За да угодят на близките си, те могат да опитат различни лечения, като същевременно ги уверяват, че надеждата да подобрение е много малка.“  Едуард Бах

                                                                                                                                                                                      

 

Безнадеждност в Прещип е отрицателното състояние на това Бахово цвете и в положителния си аспект има потенциал да върне надеждата. Вътрешното отрицателно състояние на такъв човек е примирение със съдбата и отхвърляне на всякаква надежда.

Всички си спомняте прословутия надпис при влизане Ада според Данте – „Надежда всяка тука оставете…….“ Оставили сте се да паднете и духът ви е сломен, налегнала ви е силна вътрешна умора. Като че ли сте попаднали в омагьосан кръг и се лутате безуспешно и безнадеждно.

Ако сте в отрицателния Прещип аспект е възможно да притежавате и букет от хронични заболявания. Лекарите ви дават да разберете, че вашето излекуване никога няма да е пълно и окончателно. За късмет имате близки които са загрижени за вас и благодарение на тях опитвате различни методи за лечение, макар и да не вярвате в подобрението си. Един от тези методи са есенциите от Цветята на Бах.

Въпреки това обаче вие сте скептично настроен и мисълта „ Няма смисъл вече“ пронизва цялото ви тяло. Заради близките си опитвате, но вътрешно не вярвате да се получи подобрение, загубили сте надежда. Това ваше вътрешно състояние не само, че не ви помага, то може да бъде много опасно за вас.

Така ще влошите още повече вашето и без друго трудно състояние, защото не само че нямате очаквания за подобрение, даже напротив те са отрицателни. Така ще задълбочите и засилите болестните процеси в физическото си тяло. Вашата пасивност е сигурен катализатор за влошаване на състоянието ви.

В това негативно състояние сте изгубили връзка с душата си, като че ли има плътна преграда между вас и нея. Изпаднали сте в заблуда, като не признавате вашият висш Аз за ваш водач. Изгубили сте доверие в себе си и упорствате и не признавате водещата роля на своя висш Аз. 

Това поведение може да се нарече и детинско по простата причина, че отказвате да приемете, че изцелението ще дойде отвътре. С приема на есенция Прещип ще откриете, че имате възможности, които досега не сте използвали. Постигането такова развитие е възможно само след като премахнете вътрешните си прегради.

Новата ситуация може да изненада и свари неподготвени за промените във вашето поведение. Защото чрез болезнен опит вие засилвате вашия характер и тогава ще имате силата да понесете новите промени в живота си. Щом разпознаете и признаете за този принцип ще преживеете и душевен поврат в положителна посока.

След тези промени вие ще бъдете готов да участвате пълноценно в изковаването и следването на вашата съдба. Вече ще имате знанието, че макар и някои обстоятелства да не могат да се променят, силната ви надежда ще очаква ситуацията  да се промени за ваше добро. И така независимо от всичко случващо се, вие вървите напред.

Страданието ще ви промени и няма да се оплаквате, защото тези изпитания ще бъдат най-добре научения урок. Така въпреки хроничните си болестни състояния с такава радикално нова настройка ще тръгнете към подобрение и изцеление. Надеждата се възражда и не я оставяте пак да потъне.

Често тези състояния не са толкова тежки на физическо ниво, колкото на душевно ниво. Приемът на Прещип ще помогне процесът да се обърне и да тръгнете към нов етап от развитието си. Възможно е хора в това отрицателно състояние през младежките си години да са живели в много трудни условия, крайна бедност, болест…

 Положителното състояние в следствие приема на Прещип дава сили да възвърнете своята надежда и да продължите напред. Вече знаете, че никога няма да е късно да направите промени в живота си. Ако възникне трудна ситуация, вие ще можете да разпознаете градивните решения за развитието си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *