Бахова терапияЕмоцииЗдраве

БАХОВИ КАПКИ ЗА УЧЕНИЦИ

Бахови капки за 7 клас

Какво ви чака ?

По-малко от месец остава до матурите или по-правилно казано (Национално Външно Оценяване) в края на седми клас. След като преминат през това изпитание, децата се отправят към избраната гимназия. Дотогава обаче има още доста време  изпълнено с очаквания и натоварващи емоции.

Притесненията в родителите около представянето на децата им са в пълен ход. Текаг последните подготовки с допълнителните уроци по математика и български език. Това неизбежно се отразява върху самите деца и те реагират по различен начин.

Често притесненията и паниката са излишни, обаче в желанието си децата ви да се представят  много добре и отлично, напрежението нараства. И това е разбираемо, защото не ни се разминава колкото и да търсим спокойствие. „Ще си почиваме след това“- си казваме и поддържаме високо темпото.

„Този мач вече съм го играл“, както популярно би прозвучал отговор от родители на осмокласници, и „стресът може да бъде поне една идея по-малък“. Ала това мислене е  толкова  далеч напред във времето от вас, че подобни съвети ви се  струват засега ненужни. Има обаче нещо, което можете да свършите особено ако си познавате седмокласника и знаете неговите възможности.

Дали не е по-добре да се опитаме да овладеем ситуацията?

Добре е първо да осъзнаете,че спокойната обстановка около седмокласниците ще им помогне повече и ще  подобри техният фокус. И не на последно място те трябва да имат увереността, че светът ще бъде същият в края на месец юни.  Животът

В най-добрият случай вие познаваме добре реакциите на своите деца в напрегната обстановка. Можете да им помогнете като им покажете, че познавате тяхната ситуация. Да разберат, че вие ще ги подкрепите независимо от техният резултат.

Те могат да реагират с още по-голямо притеснение от вас на екстремната ситуация, в която се намират. Сигурно не осъзнавате напълно, че са подложени на двоен огън – удома и в училище. Напрежението се увеличава със всеки изминал ден, а има още ЦЯЛ месец до НВО-то.

Природата знае как да помогне и има решение

Цветните есенции за различните видове страх и участват в комбинацията за важни изпити. Страховете на вашето дете са сериозна спирачка да разгърне своят потенциал във важния момент. То става предпазливо и се лута в „лабиринта “ на своите притеснения и страхове. Често страхове му са необясними и нямат нищо общо с училище, но са препятствие за него.  Детето е будно и интелигентно има чуствителна психика и подсъзнателно усеща неща, които и ние възрастните не можем.

Ако детето ви е затворено като характер и реакция към света то може би има  повече страхове  околкото си мислите. Неговата срамежливост и затвореност, го ограничава и то трудно излиза от своята „черупка“. За това дете д-р Бах препоръчва доза увереност в собствените сили и това се отразява в неговата комбинация от Цветни есенции. Малко е необходимо за да осъзнае, че ще се справи и всичко ще мине добре.

Други деца пък са като отнесени от вихъра в своите фантазии и този свят не им е интересен чак толкова за да се фокусират в него. Често се пристрастяват към технологичните джаджи и са напълно доволни от възможността за изход от стресиращото ги ежедневие. Нуждата от заземяване и стабилизация за този тип деца е от изключително значение.  за да им помогнем  както се казва „здраво да стъпят на земята“. Изобщо не му до изпити, ситуацията, 7 клас, го напряга още повече.

Агресията в поведението на  децата е показател за техния страх от нарастващите изисквания към тях и те искат да избегнат училищното натоварване. От това страдат другите деца и възрастните около тях, тъй като напрежението вътре в тях ги кара да търсят отдушник.

Баховите капки са нужни в точното време

Помощта с Баховите капки, цели да укрепи увереността на бъдещите гимназисти, че ще преминат по-леко изпитанието. Да осъзнаят, че нарастват отговорностите им към самите тях и е необходимо да се стараят да бъдат по-спокойни, ако искат и по-добри резултати.

Цветните есенции на д-р Бах осигуряват тази ценна помощ съвсем внимателно. Те представляват напълно безопасно средство за подпомагане на тяхното развитие. Децата реагират много бързо на Баховите капки, тъй като още не създали устойчиви навици и модели на поведение като нас възрастните.

За да станат щастливи, здрави и добри деца се нуждаят от нашата подкрепа и тази задача никак не е лека. При някои от децата процесът на израстване е труден съпроводен от неспирен поток от емоции. И те трябва да се справят с тях  ежедневно, особено ако са по-чувствителни, притеснителни и не споделят какво ги тормози отвътре. Но дори и тези деца които са по-силни, борбени и уверени в себе си имат нужда да се научат да балансират себе си.

Името ми е Николай Колев, Бахов терапевт и с помощта на Цветните есенции на д-р Бах успявам да сглобя необходимата комбинация за нужния резултат. Баховите капки са правилният ключ за отключване на вътрешният потенциал на всеки човек, защото сега е времето за развитие.

Щом решите, че е настъпил момента  да направим интервю за Бахови капки на живо или онлайн. Имате на разположение месец, (толкова е времето за употреба на една комбинация), преди дойде важният момент в средата на Юни – НВО-то за седмокласниците.  ПОЗВЪНЕТЕ!!!

Отговарям на телефон : 0888 979 539 – Николай Колев /Студио Пет Пръста.

СЛЕДВАЙ РИТЪМА НА ПРИРОДАТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *